Brev

Hjælp! Virkelig!

Hej.
Jeg er meget trist og jeg har taget depressions test. De siger tydeligt at jeg har en svær depression men jeg ved ikke hvordan jeg skal sige det til mine forældre?

 

Og er det ikke for tidligt med en alder på 12? Håber virkelig at i svare!

 

Hilsen mig!

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Jeg fandt lige lidt tilføjelser til mit første svar.
Jeg synes du skal prøve at læse lidt om depressioner på internettet – Testne svarer jo kun på “efter bogen”-depressioner. Der findes jo også vinterdepressioner (depressioner som kommer igen hver vinter), dystimi (når man generelt ligger i et lavere stemningsleje end andre), atypiske depression og endda flere endnu. Alle sammen nogle hvor du har symptomer som er forskellige fra den helt klassiske depression.
I stedet for at stole blindt på en test synes jeg du skal prøve at læse om depressioner, og kigge på om du stadig mener du har en depression. Eller måske en helt anden slags.
Mange menneskers stemningsleje ligger jo lidt lavere her om vinteren – Også selvom de ikke lider af vinterdepression.
Selvom du finder ud af, at du ikke lider af en depression er det altid godt med lidt baggrundsviden så du måske kan nå at ‘fange’ en depression i opløbet hos dig hvis det en dag skulle ske. Måske endda hos en ven. Jo før den bliver opdaget, jo nemmere er den at behandle.
Al held og lykke 🙂

  • Lille Hjælper, 15 år

snak med dem eller nogle andre du stoler på, de vi kunne hjælpe dig

  • dreng på 18, Dreng, 15 år

Jeg har oplevet det samme, det eneste du kan gøre er at sige det lige ud til dine forældre. Det hjælper nogle gange først at sige det til den forældre der er mest åben omkring det, også kan du snakke med den anden forældre med hjælp fra den du snakkede med først håber at det giver mening.

  • Jasse, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat