Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

HJÆLP!!!!!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej. Jeg synes du skal sige det til din lære for det er ikke at sladre for de skal ikke mobbe dig med at kalde dig butte og buttebjørn. Det er altså bare for tarvelig.
kh popcorn

  • popcorn, 11 år

hej nedtrykt dreng,
jeg synes at du skal fortælle det til din lære og sige at du ikke vil have at hun/han siger det til de andre i klassen fordi at du er bange for at de kalder dig en sladrehank
prøv at ignorere dine klasse kommerater når de driller dig lad som om du er ligeglad
for så synes de ikke det er sjove at drille dig mere
håber du kunne bruge min hjælp
hilsen popi

  • popi11, 11 år

Hej.
Den langsomtkommende pubertet er helt normal og naturlig. Det er ikke alle, der udvikler sig lige hurtigt, og det må man bare acceptere. Jeg synes faktisk, at du er meget heldig, at det ikke er sket med dig endnu. Det er på mange måder en fordel.
At være buttet er slet ikke dårligt. Det er HELT okay, og det er også godt på nogle punkter. Min storebror var også engang lidt buttet, og nu kan han ligefrem godt lide buddede folk. Nogle piger synes også, at det er lidt sødt. Men, hvis du ikke er tilfreds med din buttethed, så synes jeg, at du skal finde ud af, hvorfor du er buddet og gøre noget ved det. Træn, spis sundere eller, hvad der nu skal til. Jeg synes, at “øgenavnet” buddebjørn lyder ret sødt, selvom det måske ikke skal forstås sådan. Din klasse virker meget barnlig, eftersom de opfører sig sådan og kunne finde på at kalde dig sladerhank. Du er ikke en sladerhank, hvis du fortæller det til din lærer. Du vil jo bare gerne have hjælp til at gå dem stoppet.
Hvis du spørger mig, burde du også hive fat i dine forældre og få den til at forstå, hvordan du har det. Sådan som jeg har forstået det har du skiftet skole. Er det rigtigt? Hvis ja, så fortæl dine forældre, at den nye skole er anderledes, og at du har det MEGET dårligt, når du er i eller sammen med din klasse. Måske kan du skifte tilbage og blive pentler, hvis din gamle skole,ikke ligger for langt væk. Elles så prøv at tale med din lærer om ALT det, du har skrevet i dit brev til Børnetelefonen og sig, at dine forældr ikke tager dig alvorligt, når du siger det til dem.
Du vil måske føle dig mere elsker af din familie, hvis du taler mere åbent sammen med dem, og fortæller mere om, hvad der sker i dit liv. Så ville de få mere fokus og indblik i dig, og du ville måske få det bedre af det.
For din egen skyld, skal du lade være med at cutte. Det er ikke godt for din krop, at den konstant skal genopbygge sig selv, når du skærer i den, og det gør jo ondt. Prøv at slip det, men hvis du har svært ved det, så gør det i en mindre grad.
Unskyld, at jeg ikke kunne skrive det kortere. Jeg er ked af, at du har alle de problemer, men du skal nok finde en god udvej.
Mvh. bekymrede #1.

  • #1, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat