Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hej jeg har brug får et råd eller to jeg er pige på 9 år

jeg savner at min søster ikke er sur på mig eller skæler mig ud

og så savner jeg også min morfar og min bamse som er en jeg fik da jeg var lille

jeg ved godt lyder mægligt

men har brug får hjælp af nogen der måske kender det eller har nogen gode råd

Pige, 9 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 9 år
Forstår godt at det kan være nederen og trist når ens storesøster skælder en ud jeg er selv storesøster og vi gør det kun fordi vi elsker jer og vi vil havde at i har det bedst muligt ved at opføre jer bedst muligt bar fortæl hende at det ikke er rart at hun skælder dig sådan ud og at du nogen gange bliver såret over det tror at hun vil forstå det og prøve at gøre det bedre
Håber det gav mening og du kunne bruge mit råd❤️

  • Miig, Pige, 12 år

Som jeg forstår det, så beder du om råd til to forskellige situationer. Så lad os tage én ad gangen.
Først og fremmest skriver du, at du savner, at din søster ikke er sur på dig eller skælder dig ud. Det kan jeg da godt forstå, du savner, for det lyder bestemt ikke rart. Det er aldrig rart at blive skældt ud eller opleve nogen være sure på en. Du skriver ikke hvad det specifikt er, din søster skælder dig ud over, men jeg tænker det er en god idé at få snakket med hende om det. Du må fortælle hvad du oplever og at du er ked af, hun skælder ud. Måske kan du også spørge hvad hun mon er sur over, så I kan finde en løsning. Hvis det hele er lidt svært kan du evt. bede jeres forældres om hjælp til at få en snak med jer begge. Kunne det tænkes at være noget, du kunne prøve? Jeg håber I får snakket om det, så I kan blive gode venner. Det er ikke unormalt at søskende kan blive uvenner en gang i mellem, og i perioder som disse hvor man er meget sammen, kan det godt ske endnu oftere. Heldigvis kan man hurtigt blive venner igen, hvis man snakker om tingene.
Du skriver også, at du savner din morfar og en bamse, du fik da du var lille. Var det en du fik af din morfar? Jeg ved ikke om du må se din morfar i denne tid, men det er måske det du ikke må og derfor du savner ham? Det tror jeg rigtig mange børnebørn og bedsteforældre kan forstå. Det er hårdt ikke at se dem man holder af, men forhåbentlig må I snart ses igen. Indtil da kan du evt. ringe til ham og snakke med ham, her kan du også fortælle ham, at du savner ham. Han savner helt sikkert også dig. Du kan også snakke med dine forældre og søster om det. I kan måske snakke om din morfar og se nogle billeder af ham, så han ikke føles helt så langt væk. Jeg ved ikke hvor din bamse er henne, men går ikke ud fra du har den længere. Jeg kender godt til det, at savne noget man engang har haft og tænker, at det er helt normalt at savne en bamse når ens søster skælder en ud og man savner sin morfar. Måske har du en anden bamse, som du kan kramme lidt? Jeg sender i hvert fald en masse gode tanker til dig.

  • Pige, Pige, 18 år

Hej pige på 9 år. Jeg syntes du skal snakke med din søster og forældre om, at hun skælder dig ud. Jeg er selv storesøster, og jeg kan være hård ved mine søskende, men jeg elsker dem, jeg glemmer bare at sige det. Tror ikke din søster har et problem med dig, hun vil bare bestemme. Til det med din morfar og bamse, er der ikke meget jeg kan sige udover, snak med dine forældre, de vil dig det bedste (:

Mvh Pige 14 år

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat