Brev

Hader at vær der hjemme

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej

Det lyder træls, at du ikke må sove med din kæreste – Måske burde du tage en snak med din mor? Om hvorfor hun ikke vil lade dig sove med ham, og hvis din mor stoler på dig burde hun ikke være nervøs for at i sover sammen.

Ellers kunne du eventuel, sige til din mor. At hans forældre, og din mor skal sætte sig ned og snakke om. At i godt må sove sammen, og er fornuftigt nok til at i ikke går i seng sammen før om måske 1-2 år.

Håber det hjalp, og at du finder ud af det – held og lykke

Vh C

  • Fra C, Pige, 16 år

Altså hvis man er 15 og har en kæreste og man stoler på hinanden og er klar til det begge to og man bruger prævention og passer på hinanden: så er der ikke noget galt med at have sex sammen.
Hvis I gerne vil have sex kan du jo komme på p-piller (måske med hjælp fra mor), så ved hun også at du passer på du ikke bliver gravid ved en fejl.
Det er i øvrigt ikke din mor der skal bestemme om du må have sex med din kæreste eller hvor mange år du skal vente. Det er din krop og dit liv. I øvrigt er 15 heller ikke sindssygt tidligt. Gennemsnittet er vist 17 komma noget, men med god spredning, så der også er mange som har deres seksuelle debut som 15, 16, 18,19,20,21, … år.
Held og lykke med det hele

  • Dreng, Dreng, 23 år

Det lyder ikke så fedt😯 Snak med din mor og husk at det er DIN krop og DIT liv! Jeg vil anbefale dig lige at læse lidt op på p-piller og deres bivirkninger hvis du overvejer at tage dem!!!
❤❤❤

  • Bjørk, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat