Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

gid min mor ville snakke

hej jeg er en pige på 12

min mor vil ikke snakke om puberteten med mig.

mig og min klasse har haft besøg af sundhedsplejersken.

hvor vi piger har fået en bog som handler om mens.

jeg viser hende bogen, men hun gider stadig ikke at snakke om det.

jeg ved godt at jeg har fået en bog om det

men det kunne bare godt være rart at tale med min mor om det.

hvad skal jeg gøre?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa girl.

Du kunne også prøve at skrive hende en mail eller besked. Du kan også skrive et brev, og lægge det hvor du ved at hun ser det. Hvis du har en tæt ven af familien eller veninde, kan du søge hjælp der. Men det skal være en du er tryg at tale med. Nu er pubertet lidt et tabu-emne nu om dage, og derfor er det også blevet sværere at tale med nogle om det.

Men som sagt, tag en snak med din mor, evt. over mail eller besked, eller snak med en du er tryg at tale med.

  • Hjælper alle, Pige, 14 år

Hvor du vare dygtig at du kan skrive herind og fortælle mig hvordan du har det lige nu. Det er altså super sejt og modigt af dig. Du kan være stolt af dig selv, jeg er i hvert fald stolt af dig. Jeg forstår godt at du gerne vil snakke med din mor om puberteten , og jeg forstår godt at du vil snakke med hende selvom du har været ved sundhedsplejersken. Det er vildt sejt at du tænker på at snakke med mor om det. Jeg er ikke en der kan snakke med min mor så det viser hvor glad og tryg du er ved mor og det er altså så dejligt. Jeg tænker at det kan være at mor ikke ved hvordan hun skal snakke med dig og måske har hun svært ved at acceptere at du ikke mere er lille på den måde men faktisk er begyndt at komme i puberteten…. Det er så sejt at du faktisk har sagt det til din mor så…. Jeg tænker på om du ville have mod på at snakke med din mor igen og måske vise hende det du har skrevet her til BørneTelefonen og mig….. det ville være sejt! Jeg synes du skal prøve og husk søde ….. du kan også få råd på BØRNETELFONEN. Faktisk sidder de søde og dejlige rådgivere klar hele døgnet så hvis du er ked af det, har brug for en snak eller bare et lille råd så er du altid velkommen. Vi ses seje og søde dig <3

  • Kærlig hilsen Saratøsen, Pige, 14 år

Min mor er os sårn. Vi snakker bare ik om sådan noget derhjemme. Jeg skulle finde ud af alt selv, det var svært men sådan er det nogle gange. Hvis din mor gider ikk at snak om det, syns jeg ik at du burde at Press hende, voksen mennesker kan være mærkelige nogle gang, sådan er det. Du kan altid se en video omkring denne her emne på yt eller på nettet. Lærerne er der også altid, hvis det noget du vil snak om, eller din veninder.
Ha det godt bro!

  • AnonNnnYmT dude, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat