Gratis

anonymt

24/7

Brev

Fredagsrock

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Min storebror har været derinde, og han er 15. Han siger det er ret sygt og at der var ca 33.000 mennesker da andreas odbjerg spillede, så det er nok noget man skal gøre npr man er ældre. Fx er der mange der snakker om når 50 cent skal spille, der tager de fleste derind og der bliver vel nok mindst 50.000 mennesker. Så hvis du virkelig gerne vil, synes jeg at det med at din mor skal med er helt fair :))
Hilsen J

  • J, Pige, 13 år

Hej
Jeg bor desværre ikke i København eller I omegnen, men er en nordjyde med stort ‘N’ – så kan ikke selvfølgelig ikke tage til Fredagsrock.

Men må give din mor ret i, at du ikke skal til Fredagsrock alene også selvom du er sammen med dine venner – da jeg var i Tivoli sammen med min familie, og var til Fredagsrock gik det faktisk ret vildt for sig. Og det var i 2015, så ja det er nogle år tilbage. Men det går desværre ikke mindre vild for sig nu.

Jeg kan godt forstå du synes det træls, at skulle have en voksen med. Men det er jo for at beskytte dig, og ikke for at være irriterende – prøv at sætte dig ind i dine forældres sted, og du sender din 13 årige datter til Fredagsrock sammen med hendes jævnaldrende venner uden voksne. Og du ved hvad forholdene er, og senere på aften får du så en opringning fordi der er sket noget med din datter eller hendes venner.
– du vil nok ikke tilgive dig selv, hvis der skulle gå hen og ske noget.

Forstår også godt hvorfor du ikke vil have din mor med, da du er 13 år og er kommet i teenage årene. Hvor man føler sig ret voksen, for har været der selv og det har det fleste andre teenager også været. Og man tænker det er så pinligt, at have ens forældre med.
– men alligevel er 13 år ikke så meget, og slet ikke når vi taler om at skulle gå til kæmpe koncerter selv. Hvor der er alle mulige slags mennesker, især fulde mennesker og folk der er påvirket af stoffer. Og bare folk som er mega voldsomme.

Undskyld for jeg bander nu, men fuck hvad alle andre må. Om deres forældre har det fint med, at de tager til Fredagsrock alene som 13 årige. Eller om de lyver for deres forældre, og tager til det uden de ved det.
– for det handler om hvad du må for dine forældre, og ikke hvad andre må. Ja det kan være en kæmpe mavepuster lige nu, da man kan føle sig helt vildt uden for. Hvis de andre må, men man må ikke slev. Men det ikke verdens under gang, jo måske nu men ikke om nogle år.

I min by er der altid en byfest der vare 4 dage, hvor der er en kæmpe koncert torsdag, og fredag, lørdag og søndag er der masser af underholdning og du kan prøve forlystelser.
– Jeg fik først lov til at gå selv med mine venner, til torsdags koncerten da jeg blev 15 år. Ellers var det altid ifølge med en voksen, vi gik dog ikke altid sammen. Men de var med, så man hurtigt kunne få fat i dem. Og det er jeg skam oven i lykkelig for, da torsdags koncerten er næsten på højde med Fredagsrock.

I starten var jeg også ret irriteret på mine forældre, at jeg ikke måtte gå selv med mine venner om torsdagen da jeg blev 13 å. Men nu hvor jeg er blevet ældre, er det den bedste beslutning.

Så giver din mor ret – men husk hun er der ikke for at være irriterende eller pinlig. Men ret og skær for at passe på dine venner og dig. Når I kun er 13 år – og tro mig der er sikkert mange andre der også har deres forældre med. Også selvom de er 15-18 år, for der er intet pinligt at have sine forældre.

Men hvis du synes det er pinligt, kan du eventuelt få talt med din mor om. At hun kan stå nogle meter bag dig, eller i har et møde sted. Hvor hun så sidder, og laver noget. Samt du skal ringe til hende, med det samme hvis der sker noget.
– for så går du jo ikke med din mor hele tiden, og bliver det med hende. Men du ved hun er der, hvis der sker noget. Samt din mor kan være mere tryg, og kan hurtigere komme frem til dig hvis der sker noget.

Håber du har fået noget ud af denne besked

Vh C

  • C, Pige, 17 år

Jeg har været til fredags rock en del gange, og stol på mig når jeg siger det her:

Det er IKKE et sted for unge piger som jer, uden opsyn af en voksen. Der bliver drukket alkohol, folk er fulde, de vilde og der er rigtig mange mennesker, som i ferle tusind. Der er risiko for, at i får en dårlig opleve.

Min lillesøster var med mig derinde en gang, hvor hun også var 13 år, og jeg lyver ikke når jeg siger det her. Men der var voksne mænd er gramsede på hende! Jeg var ikke hos nok til at holde øje med hende, selvom hun stod ved siden af mig. Men pludselig hiver hun mig i armen, og jeg ser den her mand i 30erne, havde sine hænder steder, hvor man slet ikke skal have sine hænder på en f* 13 årig pige!

Kan godt sige dig jeg blev hidsig. Vagterne gjorde ikke en skid ved det, og jeg havde hende foran mig resten af aftenen.

Hun har ikke været med til fredags rock siden, tros hun er ældre i dag, og fik snakket med en psykolog om det.

Jeg ved det nedern at have mor med. Men ingen af jer bør have lov at tag af sted uden voksne. Du har en rigtig god mor, som forstår at passe på dig. Tænkt over det, din mor er klar til at tag med dig, for at du kan få lov at komme til fredags rock, samtidig med at du har hendes beskyttelse.

Du bør vende det om, og sige tak. Din mor er mega sej, og siger dine veninder det nedern hun skal med, så vis det det her svar fra mig. For nej det er ikke nedern. Hun er åbenbart den eneste af jeres forældre, som bekymrer sig for jeres sikkerhed, at hun tager med. Dine veninders forældre burde takke hende 🤗

Held og lykke med turen søde. Håber det bliver en god oplevelse. ❤️

  • A, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat