Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forældre….

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Jeg er ked af, at du har det sådan. Jeg havde det engang meget ligesom du har det nu, og alting føltes bare svært.
Hvis du har nogle søskende, kan du eventuelt tale med dem om det, ellers kan du måske tale med dine venner. De vil nok gerne hjælpe dig.
Ellers må du vel bare holde ud i noget tid og se, hvad der sker, og hvad det ender med.
Jeg ved godt, at det ikke er verdens bedste råd, men jeg håber, at det alligevel kan bruges. Hel og lykke.

  • #1, 15 år

Hej jeg har selv stået i den situation og ja det tager lang tid for mig tog det 3 år at kunne få lov til at selv bestemme selv om jeg var gammel nok så det handler om toldmodighed og prøv evt at lave en aftale med dine forældre som start feks en uge ved hver og arbejdt ud fra det. Håber det bliver som du ønsker

  • Anonymous, 15 år

Hejsa jeg har også selv det problem og jeg forstår der fuldt ud der er ikke så meget at gøre men du kan prøve at tale med begge dine forældre om det jeg var selv fire da det skete og jeg talte med dem og det hjalp og jeg er hjemme hos min far nu fire dage hver anden uge

  • Elsker at hjælpe, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat