Brev

Forældre skændes hele tiden.

Mine forældre skændes virkelig meget som virkelig meget (2-4 kæmpe skænderier om dagen…)

 

Jeg har sagt til dem jeg ikke kan lide de skændes og har også spurgt om de skal og vil skilles. Men det vil de ikke… Og skænderierne stopper ikke…

 

Hver gang de skændes går jeg ind på toilettet eller mit værelse og låser mig inde. Jeg er bekymret.. Jeg føler også meget skyld, da min mor syntes hun er den dummeste person i verden og har sagt nogle gange at det vil være nemmere hvis hun ikke var her…

 

Jeg græder hver gang jeg skal i seng, håber virkelig i vil hjælpe ❤

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej. Mine forældre skønnes også meget og jeg prøver bare at sige til dem de skal tale ikke råbe

  • Putte, 10 år

Hej
for det første vil jeg lige sige at det ALDRIG kan være din skyld at dine forældre skændes! Dine forældre ved godt at du stadig kun er “barn” og du ikke mener det du siger. (som fx. at du sagde til din mor “at det vil være nemmere hvis hun ikke var her”) Alle forældre skændes en gang i mellem, og de kan sagtens have nogle perioder hvor de er mere uenige end andre. Hvis du virkelig syntes at det er et kæmpe stort problem så snak med dem om det, og hvis du syntes at det vil blive pinligt eller akavet, så planlæg at du skal sove hos en af dine veninder eller venner, og så sig det til snak med dem lige før eller noget.

Jeg håber at du kunne bruge det til noget, held og lykke 🙂

  • Anonymous, 14 år

Hey, kan godt forstå dig! Råb til dem imens de skændes og sig stop! fortæl dem om hvordan du har det og husk det er ok at græde foran dem. De skal virkelig forstå hvordan du har det med det!!

  • Anonymous, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat