Brev

Forældre bekymret

Jeg har haft det meget svært på det sidste,

jeg tør ikke fortælle mine forældre det

da jeg føler de er meget bekymrede om sådan noget,

men det vil jeg ikke have.

Hvad gør jeg?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Mit råd er at du taler med nogle af dine venner eller de voksne fra din skole, fordi lærere har tavshedspligt, hvilket betyder at de ikke må sige det videre til nogen. Det kunne også hjælpe at skrive ind til børnetelefonen via sms og uddybe dig lidt.

  • R, Pige, 11 år

Du skal ikke have det dårligt over at fortælle det til dine forældre. De vil nok blive bekymret, men det er dit helbred der er vigtigt og jeg er sikker på at de bare vil ønske, at du får det bedre og hjælpe dig med det. Jeg forstår det godt. Jeg har det tit på samme måde og føler at det bare vil være en byrde hvis jeg fortæller hvordan jeg har det. Men det jeg altid er kommet frem til er at det er bedst at fortæller dem det fordi det vil hjælpe. Det er også deres job. At sørge for at du har det godt og hjælpe dig når du ikke har det godt.
Jeg håber du finder ud af noget og du får det bedre.

  • Anonym, Pige, 15 år

Kære pige på 13 nu ved jeg ikke hvad det er men har selv været ude i noget agat mine dorældre var og så mega bekymret men de hjalp mig nu er jeg væk for det så tror mig det er en mega god idet ellers så snak med dine venner mine venner hjalp mig også håper virkelige du fir det bedre ❤️

  • Pigen der vil gøre alt for at hjælpe, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat