Brev

foradringer

hejsa. her for noget tid siden fik min mor en kæresste.

jeg blem mega glad da jeg fandt ud af det, men senere hen blev det meget svært.

før i tiden kom hun altid og sagde godnat og hun kom altid og sagde hvornår hun gik i seng osv. nu siger hun verken eller…

hendes kæreste er her hele tiden 24/7 dag og nat. dog er der nogle få gange hvor han lige siover hjemme fordi han har sine egne børn hjemme. ellers er han her hele tiden.

min mor ser knap nok mig og mine søskende mere. nogle gange skal jeg løbe efter mine små søskende og sørge for at de ikke laver ulykker osv. hun står bare med sin kæreste.

hvas skal jeg gøre. jeg føler mig overset….

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Tror det er et almindeligt problem for skilsmissebørn, at hvis forældrene finder nye kærester føler man sig overset. Problemet er nok for stort til at du kan forvente gode svar fra børn. Du må hellere tale med en voksen rådgiver eller noget familie, måske en lærer. Hvad med din far – har du kontakt til ham? Ved ikke om du kan prøve at tale med din mor om at hun ikke må glemme sine børn midt sit nye kæresteri? Det er i alt fald synd for dig og ikke noget du selv skal gå og slås med.

  • Pernille, Pige, 16 år

Fortæl det til hende, da det er den eneste måde hun vil indse det på. Det lyder til at din mor virkelig holder af dig, så hvis du sagde at du føler dig lidt overset og hvad du ellers lige har lyst til at fortælle hende, så er jeg sikker på at hun vil gøre alt for at vise dig hvor meget du betyder. For hvis der er en ting du kan være sikker på, så er det at hun langt hellere vil have dig (og evt. din søskende hvis du har det) frem for nogen som helst mand.

  • Anonym, Dreng, 18 år

Din mor er lige nu nyforelsket, også er der kun en ting i hovedet på hende lige nu, og det er ham.
Jeg forstå dig 100% godt, jeg har selv stået i den situation. Jeg synes helt klart du skal snakke med din mor alene, uden ham. Sig til hende du føler dig overset, hun ved det ikke før du siger det til hende:)
Men giv det tid, selvom det er svært. Hun er som sagt nyforelsket, og har kun “en ting i hovedet og det er ham”
Men snak med hende, det kan være hun bliver helt overrasket over du har haft det sådan, hun ved det som sagt ikke før du har snakket med hende😘
Håber det hjalp bare lidt

  • Blomst, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat