Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig alene men er det ikke…

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej ud fra det du har skrevet vil jeg foreslå dig at gøre noget du holder af eller være sammen med nogle du holder af og så på den måde få der bedre
Håber det hjælper

  • Mark, Dreng, 18 år

Hej.
Du kan prøve at tale med dine veninder/venner om det. De kan måske hjælpe dig og give dig lidt mere selvtillid. De kan måske også gøre, at du ikke føler dig så ensom. Det er meget normalt at føle sig ensom, selvom man måske har massere venner og familie.
Dine forældre har helt sikkert også følt sig meget ensom engang, så du kunne også tale med dem om det. Eller måske en søskende.
Hilsen en 15-årig.

  • Anonymous, 15 år

Hej pige på 11 år. Jeg er en pige på 15 år, og jeg vil selvfølgelig gerne hjælpe dig.
Det lyder som om, at du har meget lavt selvværd, eftersom du tænker sådan om dig selv. Jeg har også selv haft et meget dårligt selvværd, men der er heldigvis bedre nu.
Selvfølgelig er du ikke den grimmeste, langsommeste og dummeste pige i universet. Du er dig, og det er det, der er så fantastisk ved dig. Ja, det kan godt være, at du måske en gang imellem støder på noget, du ikke er så god til. Det sker hele tiden for mig. Det sker vel for alle. Men du er god. Du er god nok præcis som du er. Jeg skal lige huske, at jeg ikke kender dig, men du virker også sød og som et godt menneske.
Du kan selv give dig et bedre selvværd ved fx. at se dig selv i spejlet og rose dig selv. Hvad med, at du gør det hver gang, du er alene og ser dit spejlbillede? Det virker bedst, hvis du rent faktisk taler til dig selv, og det kan godt blive lidt pinligt eller sært, hvis nogen hører dig. Det lyder måske lidt plat, men, tro mig, det virker.
Du kan også spørge din familie og dine venner om, hvad de synes, du er god til, og om de beundrer dig for noget.
Til det med, at du synes, at du er den grimmeste pige i hele universet, vil jeg sige, at du kan se på den del af dig selv, du bedst kan lide. Hvis du fx. ser dig selv i spejlet, så husk lige at rose dig selv for dit smukke hår eller dit super, søde smil. Jeg er før blevet beundret meget for mine øjne, så det er min ting. Hver gang jeg ser mit eget spejlbillede, kigger jeg lige på mine “vidunderlige” øjne. Jeg mener bare, at hvis man altid har fokus på det, man godt kan lide, glemmer man nok helt det man ikke så godt kan lide.
Jeg håber, at du kan bruge mine råd til noget, og at det ikke har virket mærkeligt for dig at læse det her. Undskyld, at jeg har skrevet så meget. Hel og lykke. 🙂
De bedste hilsner fra #1.

Hej. Super gode råd. De kan helt sikkert bruges til noget. Jeg har også selv lidt det problem, og jeg tror, at rådene her vil hjælpe mig, så mange tak. 🙂

  • Anonymous, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat