Brev

Føler ikke jeg er der for min lillesøster

Hej Alle

Jeg har længe haft det sådan at jeg ikke føler

at jeg er der nok for min lillesøster.

Jeg er 13 år og hun er 3 så 10 års aldersforskel.

Det er fucking hårdt og jeg græder ofte over det.

Jeg vil jo gerne have at hun synes når hun bliver lidt ældre

at jeg er den fedeste person i hele verdenen.

Og at hun ikke får tanker om at jeg ikke elsker hende.

For det gør jeg virkelig.

Og hver gang jeg går fra hende siger hun at hun savner mig.

Jeg får dårlig samvittighed…

Hvad skal jeg gøre?

Især fordi når hun kommer laver vi aldrig noget.

Så bliver nødt til selv at finde på noget at lave…

Hilsen en pige på 13 år

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Årh det er svært, men som du beskriver her siger du at hun savner dig, og det er et stort nok tegn på at hun elsker dig, du behøves ikke altid at lave noget med hende, du skal bare være der for hende 😁
God dag

  • Sch, Dreng, 16 år

Det lyder virkelig ikke fedt, men selvfølgelig skal du huske på, at nu hvor det er gået op for dig, kan det jo ændres på! Små søskende ser ofte op til en og derfor vil man gerne leve op til deres forventninger, men som du siger er det svært at finde noget i kan lave sammen.

Prøv at start med at lære hende at kende lidt bedre, spørg hende hvad hun kan lide at lave, og måske planlæg nogle ting i kunne lave sammen når hun kom, som f.eks at se hendes yndlings film!
Så kan du jo så senere introducere hende til noget af det du kan lide at lave så du ikke keder dig også, men i skal nok finde ud af det!

  • Joseeee :), Pige, 15 år

Du er virkelig død over at tænke sådan! Men bare rolig din lille søster vil helt sikkert synes om dig! Især når du i dit brev viser at du tænker så meget på hende. (:
At hun siger hun savner dig, betyder kun at hun jo lige præcis synes du er den fedeste person i verden, du skal ikke have dårlig samvittighed. du kan jo ikke bruge alt din tid på hende. Du har et liv udover din søster, en klasse, venner, andet familie, måske en sport, måske en kæreste. Hun er heldig at have dig som søster. Men du skal ikke give alt hvad du har til hende, det bliver nok for meget for jer begge to i det lange løb. Jeg beundrer dig for at tænke så meget over det, og gøre så meget for din lille søster! Men husk at bekymre dig om dig selv og bruge tid på dig selv og alle de andre ting du kan lide at lave. : D

  • Håber jeg kan hjælpe, Nonbinær, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat