Brev

Flytte

Hej er en pige på 13 år
 

Skal snart flytte til byen. Har boet i en lille landsby i 12 1/2 år, så kan ikke huske andet.

Jeg skal ikke flytte skole. Men der hvor jeg bor nu er “alle venner med alle”, og der hvor vi skal flytte hen kender jeg ingen.

 

Lige nu har vi en kæmpe have, og bor 4 km. fra den nærmeste by, (hvilket jeg elsker da jeg er meget natur menneske.) Når vi flytter skal vi bo i centrum og kun have en lille gårdhave.

Lige nu har jeg 12 km. i skole, snart får jeg under 1 km. Jeg kan godt se ideen i at få kort i skole, men efter min mening når man jo ikke at “få vind i håret”.

 

Jeg kan bedst lide at alt er som det plejer, og vil helst ikke have at noget bliver anderledes. Men min far siger at hvis man aldrig prøver noget nyt, bliver det aldrig anderledes.

Jeg har grædt mange aftner fordi jeg ikke vil flytte. Mine forældre ved det godt, og de prøver at hjælpe.

 

Men ville høre om der er nogle, der har prøvet noget ligne. Nogle der måske har et råd, til hvordan jeg kan komme godt igennem den her situtation.

Fra pigen der håber, i kan hjælpe.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg syntes det lyder som en fantastisk mulighed for at få flere venner?

  • Am123, 12 år

Prøv at snakke med dine forældre om det og fortæl dem hvordan du har det med det. Da jeg var 5 år havde jeg boet i København hele mit liv men så flyttede vi på landet og jeg havde det rigtig svært med det. Efter kort tid havde jeg snakket med nogen og allerede få nogle super gode venner som jeg stadig har nu. Her for nylig flyttede jeg også skole og jeg er nu 12. Det var lige så hårdt og jeg har kun gået der i snart et halvt år og jeg har allerede fået 3 bedste veninder. Du skal bare være åben ligesom mig og så får du hurtigt nye venner

  • Anonymous, 12 år

Hej!
Jeg kan godt forstå du ikke vil flytte, har selv flyttet 8 gange i alt. Det er aldrig sjovt at flytte, fordi man kommer bare til at savne alt man havde før. Det kan måske hjælpe situationen hvis du ved hvorfor i skal flytte.
Håber det kunne hjælpe 🙂

  • Roxy, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat