Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Flytte

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg kan godt forstille mig at er meget svært det du er i lige nu, alt det med din søster vil flytte og du ikk vil, men ikk vil gøre hende ked af det. Sådan har jeg forstået det. Du skriver at din søsters venner bor tæt på en by, måske kunne det være en ide at din søster tog på et weekend besøg hos en veninde nogen gange?
Husk at du føler dig tilpas i huset, og det ville være noget andet vis du ikk vil flytte bare for at drille dig søster.
Måske når du var på besøg hos nogen fra din familie og tænke hvordan ville det være at bo i det her hus. Og vis det føles rigtig kunne det være at skulle overveje det og vis ikk det føls rigtig så tror jeg at du bliver nød til at forklare hvordan du har det, og på den måde kan det være at det er der for at du ikk vil flytte

Håber du kunne bruge mit råd. Knus mig

  • Din hjælper, Pige, 10 år

Hej søde på 13.
Det at flytte er en meget stor ting. Du og din søster er to forskellige steder I jeres liv, I har forskellige behov. Nu nævner du ikke noget om hvor meget ældre hun er, men det lyder ikke til det i overvejelserne at hun kan flytte hjemmefra. Det bedste råd jeg kan give dig, er at tale med din mor om det. Fortæl dem hvad du føler, at du bekymret, og føler en form for pres at I kun bliver boende for din skyld. Det vigtigste er at du har trygge omgivelser, og det er din mor som skal finde en løsning. Hvis du ikke føler du kan tale med dem om det, kan du måske vise hvad du har skrevet herinde. Det i hvert fald en start. Hvis du har det svært med det. Så prøv evt. om du kan lokke din mor til at se Disney’s Inderst Inde med dig. Den handler om pigen Riley der flytter, og hvor svært det er for hende. Måske du kan bruge den film til at beskrive dine følelser, ved fx at sige “Det sådan jeg også har det”.

På personlighedsfronten kan jeg fortælle, at jeg selv har prøvet at flytte, var 8 – 9 år. Det var en svær tid, at lærer et nyt sted at kende, at falde til, føle man var alene og ingen venner havde. Alt er hårdt i starten, men det skal nok gå, hvis man giver det tid. Inderst Inde beskriver dette rigtig godt.

Tal med din mor søde, det er absolut det bedste jeg synes du kan gøre.

Godt nytår.
Knus

  • A, Pige, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat