Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fars nye kæreste

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Det er virkelig surt at føle sig som en gæst i eget hjem. Noget af afstanden mellem dig og din far skyldes nok at du tilbringer mere tid med din mor, og derfor står hende nærmere. Hvis du kan lide din fars selvskab og elsker ham som en far, synes jeg at du bør prøve at komme lidt tættere på ham. En far elsker selvfølgelig sit barn, men jeg forstår godt dine følelser da jeg selv er et delebarn på din alder. Hvad med at snakke mere med ham? Spørge ind til hans liv og måske fortælle noget om dit?

  • ., 15 år

Hej.
Jeg har selv prøvet det, og mit råd er at du måske kan komme derned nogle af de dag de to andre børn ikke er der (hvis de skal hjem til deres far eller noget). Men ellers kan du også spørge ham om i kunne tage ud og spise på et tidspunkt eller bare tag på en lille tur selv.
Og hvis det ikke virker, så konfronter ham og sig det du føler, det er jo ikke meningen at du skal føle dig som en gæst i dit eget hus.

  • AC, 15 år

Hej pige på 15,

Da jeg læste dit brev, blev jeg simpelthen nødt til at give mine erindringer omkring den situation, du er i for tiden.
For det første, vil jeg lige have et par pointer på det rene. Når ens forældre er skilt, tror jeg let man får en skyldfølelse, om at det er ens egen skyld, når ens forældre er skilt – hvilket det overhovedet ikke er! Det er noget ens forældre, har taget en fælles beslutning om, da de formegentlig ikke fungerer lige godt, som de har gjort, og måske vil videre i livet. Det ændrer ikke på kærligheden til dig på nogen af siderne.

Det kan være meget svært og grænseoverskridende at integrere sig i en ny familie, da man skal leve anderledes og have 2 liv på EN gang. Som om det ikke er nok med, at en forældre er gået fra hinanden? Du nævner, at du ikke føler dig velkommen, når du er de 5 ud af 14 dage om ugen. Det er ikke noget, du skal holde for dig selv, da det nok er noget, du bilder dig ind i din fantasi. Jeg siger ikke, at du ikke har ret, da det er dig, som ved det bedst.

Først og fremmest, vil jeg opfordre dig til, at snakke med din far, da han KUN vil dig det bedste. Han ønsker ikke, at du føler dig udenfor i familien. Tværtimod. Hvis han tror, du synes om, at være ved ham, kommer du nok ikke til at føle en stor forandring i forhold til dine stedsøstre og stedmor. Forklar ham hvad du føler, så I kan have en dialog omkring jeres begge synsvinkler.

Du og din far, kan eventuelt hive din stedmor ind i situation efterfølgende, så hun også forstår, hvad det er, der gør, at du føler dig udenfor familien. Hun vil helt sikkert også snakke med dine stedsøstre om det, så I alle kan gøre en indsats for, at I kan fungere bedre sammen, så det er et rart sted for alle at være.

Hvad tænker du om dette, du meget meget gerne svare på denne besked :).
Jeg håber, mine tænker hjalp.
Mvh

  • jesskarl, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat