Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fars nye kæreste

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig, det er rigtig svært det med skilsmisser! Specielt når ens forældre får nye kærester, og man lige pludselig skal forholde sig til nogle helt nye mennesker. Jeg har slev været ude for noget af det samme som du beskriver, jeg vil råde dig til at fortælle din far hvad du føler. Måske, han glemmer at du også har behov, og at en skilsmisse ikke kun går ud over ham og din mor.
Han er et helt nyt sted din far, han har måske først nu følt sig glad, og det vil han nok prøve at holde fast på med alt han har, og det går nok lidt ud over dig. Han elsker dig ikke mindre, heller ej gør din hund! De vænner sig bare begge til en ny livstil, og det tager tid. Men prøv at snak med din far, jeg er helt sikker på han forstår dig! Og angående din papbror, så har han det nok også lidt svært, tror du ikke?
Men jeg lover dig, det skal nok gå alt sammen:))
Knus og kram

  • Anonymous, 17 år

Jeg syntes du skal snakke med din far om det og sige at det Gør der ked af det
Har selv forældre der er skilt

  • COOL L, 12 år

Årh søde, jeg kan sagtens forstå dig!
Min far fik også en nu kæreste som havde sønner. Han var altid hos hende, og jeg følte at de betød mere end mig. Så flyttede de sammen, og jeg synes hun var så mega irriterende. Hun havde samme regl om salt, og tusind andre ting som jeg ikke var vant til. Jeg fortalte min far om det, og talte meget med min mor om det. Jeg tror min far indså at det faktisk ikke var så “godt” som han troede, så nu er de ikke sammen.
Jeg synes du skal tale med din far, jeg er helt sikker på at din mening også betyder noget for ham!

  • Anonymous, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat