Brev

Familie rygning

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig. Jeg synes at du gør klogt i at have din egen holdning, det er godt. Det er nok ikke så klogt, hvis de ikke må komme til dit bryllup, senere i livet, fordi at de ryger/røg. Det komer du nemlig til at fortryde. Men de skal helt klart stoppe, og det er vigtigt at siger til alle i din familie at de ikke må ryge, og at det ødelægger dig indefra, at se dem ødelægge sig selv. plus så er det ikke særligt lækkert med lugten. DU kan fx klippe deres smøgere over, så de ikke kan ryge dem, når du finder dem kan du smide dem ud. Du kan prøve at “straffe” dem, men på en ikke sindssyg, men ordentlig måde. Ikke stop det er dig der skal “vinde”, de må ikke ryge. Og du ser alvorligheden i det, hvilket er klogt. DU lyder som en klog pige, med mange tanker, håber at du har nogen at dele dine tanker med. Held og lykke.

  • Håber at jeg kan hjælpe, Pige, 15 år

Personligt synes jeg det er super cool at du har din egen holdning omkring det at ryge, men man kan desværre ikke styre hvad andre folk gør, uanset hvor gerne man ville. Jeg synes det er en hård måde at vise det på, da det trods alt er din nærmeste familie og tror både det bliver hårdt for dig og dem at skulle gå igennem livet uden hinanden at støtte sig op af. Jeg synes dog at du skal tage en snak med dem omkring din holdning omkring rygning og at du er bange for at miste dem tidligere end du burde. Men i sidste ende er det jo altså deres valg og du vil møde mange mennesker i de næste par år, som ryger og det er altså svært at vælge folk man holder af fra af den grund. Knus

  • Hjælperen, Pige, 18 år

Slap af. Man skal ikke gå rundt og lege sherif og bestemme over andre. Selvfølgelig er det klogest ikke at ryge men det er jo folks eget liv – lad dem selv styre det!

  • Sebastian, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat