Brev

Familie problemer

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 15

Mine forældre er også skilt og har været det omkring 9 år. Min mor har også snakket grimt om min far et par gange før og siger tit at han skulle havde brugt flere penge på hende dengang de var sammen og at hun har lyst til at slå ham. Men de er okay gode venner nu.

Men jeg synes at du skulle sige det til din far at det ikke er rart. Men jeg ved at det er svært så du kunne prøve at sige det til din mor og snakke om hvordan du kunne sige fra. For det har jeg gjort med min far. Og det har hjulpet. Ellers så sig det til en god veninde eller ynglings lærer.

Vh pige på 12 år.
Husk at mine råd kan være lige så gode som en der er ældre end dig og alder er bare et tal der beskriver hvor mange gange man har drejet rundt om solen.

  • Den anonyme pige, Pige, 15 år

Årh hvor jeg føler med dig! Der er simpelthen ikke noget værre, end voksne, der ikke kan finde ud af at opføre sig som – voksne. Jeg er ked på dine vegne, at du lidt er “fanget” mellem dine forældres uenigheder. Er der mon en anden voksen, du stoler på, og som samtidig kender dine forældre? En moster/faster/tante/onkel, eksempelvis? Måske du kunne spørge vedkommende, om han/hun vil sætte sig sammen med dig og dine forældre og få talt om, at det er helt forståeligt, at de som skilte ikke er enige, men at de er nødt til at få det til at fungere og lade være med at tale grimt om hinanden, af hensyn til dig og dine søskende, hvis du har sådan nogen?
Håber, mit svar kan bruges.

  • Anders, Dreng, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat