Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg mon for overbeskyddende?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg syntes bestemt ikke at du er for overbeskyttende, for det er jo overhovedet ikke okay, at man hakker ned på dem, som er anderledes end en selv, for ingen er jo ens.
Det jeg syntes du skal gøre er, at tage en snak med dine forældre og sig først, og fortælle om hvad du har set, og hvordan du føler omkring det. Og så bagefter snakke med din bror og forældre sammen om det.
Det vil også være godt, at fortælle lærene det, for så kan de tage en snak med de elever der gør det mod din bror.
Men jeg syntes bestemt ikke, at du skal tie stille, for det løser jo ikke noget 😉
Så tag en snak med en af dine lære, forældre, eller din bror.
Jeg håber det bliver bedre for ham, og dig! :))

  • sofi215f, 13 år

Først og fremmest syntes jeg at du skal tale med din bror om hvad han tænker om det. Hvis det er sådan at han siger det er for sjov og du kan mærke at han mener det og ikke bare siger det for at du skal tro det er for sjov, så skal du måske bare lade det ligge. Men hvis han tvært imod ikke mener det så syntes jeg at du skal tage hånd om det og enten sige det til dine forældre eller til din egen eller hans lærer så de kan tage hånd om det, men du skal bestemt heller ikke lade vær med at sige til din bror at du gerne vil tage hånd om det.

  • Anonymous, 12 år

Du kan Evt. Fortælle det til dine forældre, men lad vær med at sige det til en lærer eller sådan noget, det kan bare gøre det være for din bror. Du kan også tale med din bror og fortælle ham at du har det skidt med det og du ikke ved hvad du skal gøre. Som mange andre drenge, så vil han sikker selv løse problemerne og syntes ikke at problemerne er lige så store, som piger syntes de er.

  • GG GIRL PP POWER, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat