Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

En dårlig far?

Hej jeg er en pige på 12 år snart 13

Jeg har ikke set min far over en måned nu

fordi han aldrig har tid til mig

og nogle gange tænker jeg bare

om han overhovedet kan lide mig

kan ikke tænke på andet

nogle ideer?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige,

Det lyder ikke rart, at din far ikke har tid til dig. Jeg går ud fra, at dine forældre er skilt, og at du nok primært bor med din mor (beklager, hvis ikke det er sådan). Synes du skal huske på, at det aldrig er din skyld, hvis din far ikke kan finde ud af/ikke ved hvordan, han skal være en ordentlig forælder. Jeg tænker umiddelbart, at din far elsker dig, fordi du er hans datter. Nogle gange, kan voksne mennesker have svært ved at prioritere de ting, som er vigtigst. Og du er vigtigst af alt! Måske har din far svært ved at se det, og ved måske ikke hvordan han skal få det hele til at fungere, og får ikke holdt kontakt med dig, sådan som han bør.
Jeg har ikke så mange “råd”, men hvis jeg var dig, så ville jeg måske tage fat i en lærer, du godt kan lide, eller snakke med din mor om det, hvis du har mod på det (eller måske en god veninde, som du stoler på). Nogle gange kan det hjælpe bare at få talt om tingene. Det er aldrig godt at gå med sådan nogle ubehagelige tanker for sig selv. Det bliver man kun mere ked af det af.
Ønsker dig alt det bedste.

  • Maria, Pige, 21 år

Jeg forstår dig mere end nogle anden… min mor skred tit.. aflyste aftaler og har aldrig tid 🙂

  • Anonym

Okay det lyder da slemt min ven. Måske burde du at lige prøve at snakke med en voksen hvis du tør, jeg ved at det kan være lidt skræmmende, men nogle gange skal man være modige. Du skal ikke gå rundt og tænke at din far ikke kan lide dig, jeg ved ikke lige om dinne forældre er skilt eller om din far arbejder bare meget, men husk at der kan være forskellige grunde til at i ses ikke så tit, og for at ved præcist hvordan tingene er, er det bedste du kan gøre nok, snakke med en voksen omkring dig. Mor, lærer?
Da jeg var ung så Jeg min far sjældent, men han var ikke ligeglad med mig. Det kan være forskelligt. Håber du finder ud af det.
Mvh. José

  • José, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat