Brev

Dum og siger dumme ting..

Hej. Jeg er 11 år.

 

Igår sagde min mor at jeg ser for meget youtube. “Han er dum og han siger dumme ting!” Sagde hun om Alexander Husum. “De taler for meget om sex. Dem alle sammen!! Og menstruation og den slags som du ikke skal bekymre dig om!” Og jeg fik fornyeligt menstruation.

 

Og nej det tætteste Alexander Husum er kommet på sex i hanst videoer er et nøgenbillede som han ikke vil have at folk sender rundt. Jeg sagde til hende at hende og far bestemmer for meget over mig. Og det syntes jeg at de gør! Jeg prøvede at tale med hende og det endte i tåre.

 

Jeg kigger ikke kun på Alexander Husum. Jeg kigger også på Fie Laursen, Boris Laursen, Morten/Naja/max Münster. Og alle dem der!! “Det er dem dig gør dig så sur!” Nej! Skulle en lille pige på 7 år gøre mig sur fordi at hun far mig til at grine?! Hvad har Naja Münster gjort hende?! Helt ærligt? Det er bare det jeg har brug for at grine af i min fritid!!!

 

Hun vil have at jeg skal se mere charley chaplen!! Det er der jo ingen der snakker om!! Det er bare en gammel mand der ikke kan finde ud af at tale!!

Jeg håber at i har nogle råd.

11 år
Svar fra andre

Børn

Jeg kan godt forstå, at du synes det er træls. Men du må prøve at forklare hende det igen, fortæl hvorfor at det betyder så meget for dig.
Jeg synes også bare, at du skal blive ved med at se youtube videoer. For hvis det gør dig glad, og samtidig fortæller det dig jo nyttige ting. Så kan jeg ikke se et problem i det, jeg håber at du får din mor overbevist.
-Du kan evt. vise det du har skrevet og svarene til din mor.

  • Anonymous, 15 år

HeJ anonym.
Jeg ville sige at du skulle tale med en mega god ven og som du kan stole på og snakke alvorligt med. Håber du kunne bruge rådet

  • Anonymous, 11 år

hej det er ikke særlig fedt at dine forældre behandler dig på den måde måske skal du prøve og tale med dem ligeså stille uden at nævne det med youtube snak med dem om at du har fået menstruation og at du har brug for at vide mere om det og hvis de nægter at lytte så prøv og ringe ind til børnetelefonen og få dem til at hjælpe dig med at tale om de ting dine forældre ikke vil snakke om

  • psyk C, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat