Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Den nedrern stedmor

Hej allesammen.

 

Mine forældre er skilt. Og det er egentlig fint. Men min far har en kæreste der ikke kan lide mig, og siger dårlige ting om mig, og min mor.

 

Jeg har et problem. Jeg vil gerne se min far, men vil ikke se hende (de bor sammen)! Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre…hvad syndes i??

 

Hilsen den forvirrede pige, med de skilte forældre..

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej der:)
Jeg syntes helt klart at du skal fortælle det til din far og/eller mor. Det er virkelig bare ikke noget man som voksen og i hendes situation siger til et barn eller en ung. Hvis du siger det til din far, kan det være at han tager en snak med hende om det. Han dropper hende nok ikke ligefrem, da det er hans valg at have hende som kæreste. Men i kan måske komme tættere på hinanden dig og din far, hvis i tager på udflugter, i biografen osv. -Hvilket jo også er hyggeligt og sjovt.
Jeg håber klart at det bliver bedre for dig. Hvis ikke du vil tale med din mor eller far om det, kan du altid snakke med en af dine venner eller voksne du stoler meget på.
-Mvh. Den med de lange svar, på 11 år:)

  • Anonymous, 11 år

Jeg havde det samme problem for nogle år siden, men mit problem var at min far var ligeglad med dem måde som min stedmor behandlede mig på. Det ved jeg jo selfølgelig ikke om er dit tilfælde men prøv og snak med din far om det ellers, så er det muligt at lave dog besøgs ordning når man er skifte barn, så man nogle gange om ugen laver noget om dagen med den påtalte forældre, som tag i biografen eller ud og spise. Held og Lykke

  • Sashs, 16 år

Hej du!
Jeg har haft det på samme måde, som du har. Mit råd er, at du skal snakke med din far alene. Sig at du har det dårligt med hans kæreste, og at du ved hun snakker dårligt om din mor og dig. Hvis din far og dig ikke snakker så godt sammen, så skal du snakke med en som du stoler på Fx en lære, din mor eller en bedsteforældre. Også kan de måske snakke med din far, hvis du ikke tør. Det er vigtigt at du kommer ud med det du føler, og snakker med folk om det.
Mvh Pige 14 år.

  • Bamse, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat