Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

dårlig storesøster

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg har ingen søstre, men to små brødre på 16 og 13 og det er bare noget andet at være storesøster til brødre end søstre. (Jeg elsker mine brødre, vil jeg godt lige sige😊)
Men min allerbedste venindes forældre blev skilt, da vi var 15. Det var en meget hård skilsmisse og min veninde havde det virkelig ikke særlig godt. Af forskellige grunde havde jeg i den periode bare overhovedet ikke overskud til at være der for hende, som jeg gerne ville. Jeg følte, at jeg var en rigtig dårlig veninde. Det fik jeg sagt til hende på et tidspunkt, at jeg var ked af. Det skulle så vise sig, at sådan havde hun på ingen måde oplevet det. Tværtimod var hun glad for, at jeg havde støttet hende så meget, som jeg havde.
Det jeg egentlig vil frem til, er, at det vigtigste vel er, at din lillesøster ikke føler, at du er en dårlig storesøster. Man kan ikke altid hjælpe folk, som man gerne vil, men det vigtige må være, at folk føler sig hjulpet. Som nu min veninde.
Jeg kan godt forstå, du havde glædet dig til at have dine forældre lidt for dig selv, mens din søster var på efterskole. Mine brødre nød det i hvert fald meget, da jeg var på efterskole, ved jeg.
Måske du skulle tage en snak med din lillesøster? Det kunne jo sagtens være, at hun bare synes, du er den bedste storesøster, man kan tænke sig!😊 Når jeg lige læser dit brev, lyder det jo helt klart som om, at I holder meget af hinanden og passer på hinanden, dig og din søster.
Jeg håber, du slipper af med fornemmelsen af at være en dårlig storesøster, for det tror jeg bestemt ikke, du er!😊

  • A, Pige, 19 år

Du for det første ikke en dårlig store søster. Du tænker så meget på hende i alle de beskrevende siturationer. Du kan fortælle dine forældre det. De forstår det 100%. De kan måske hjælpe dig.

  • X, Pige, 14 år

Det er du ikke det er normalt gerne at ville have lit tid med sine forældre alene.
Spørg om i kan gå en tur,dig og dine forældre og få snagget ud.

Og kram din søster, og sig du ælsker hende.

Håber mit råd hjelper dig

  • Pruttetøsen, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat