Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bo sammen med mor eller far?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Du kan sige til din mor, at du vil tage et år til USA og læse ( studere, gå i skole eller lign.). Imens du studerer, læser eller går i skole, kan du bo hos din far. Efter det år er gået, kan du bestemme dig for, om du har det bedst i USA hos din far, eller om du alligevel er mere til at være herhjemme. Jeg vil anbefale dig at gøre det lige fjer 9.klasse. Altså efter folkeskolen og inden gymnasiet/ andet ungdomsuddannelse

  • Lilo, 15 år

Kære pige på 14 år.
Jeg kan godt se dit dilemma her. Det lyder som om, du har et godt forhold til din far, selvom han bor meget langt væk. Hvis du har det sådan, at du gerne vil bo sammen med din far ovre i USA, er det det du skal gøre. Du skal forklare din mor stille og roligt, at du gerne vil prøve at bo i USA. Du skal huske at nævne, at du vil besøge hende osv.
Jeg synes, du skal tage fat i din far og fortælle, hvad du tænker, og dine tanker om, at du gerne vil flytte over til ham. Jeg er sikker på, at han vil blive så glad, og han vil gerne hjælpe dig.
Det lyder også som om, din mor har meget travlt i hverdagen, og derfor ikke er særlig tit hjemme om aftenen.
Til at starte med synes jeg, du som sagt skal tage din far med ind i det, og så derefter tage en stille og rolig snak med din mor om det. Prøv at lade vær med at komme op i det høje toneleje. Start med at sige, at I lige skal snakke om noget, men at det ikke skal ende med råberi.
Jeg håber, du finder ud af det.

  • Vær dig selv, 16 år

Jeg synes det er rigtig dejligt at du tør at skrive her ind. Sådan som du skriver forklarer du at du bedst kan med din far, det kan være en mulighed at komme til USA og bo og opleve noget andet og samtidig være tryg og glad heletiden. Jeg synes personligt at du skulle flytte hjem til din far nu da du har det bedst der føl dit hjerte og gør hvad det siger

  • Anonymous, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat