Brev

At tage det næste skridt

Kære BørneTelefonen

Jeg har et meget tæt forhold til min mor.

Jeg vil gerne være mere oppe på mit værelse end nedenunder i stuen

fordi når jeg kommer hjem fra skole er jeg i stuen til jeg går i seng.

Jeg vil ikke gøre min mor ked af det

fordi jeg har en storebror som er 15 år og er på sit værelse hele tiden

men nogle gange går han også nedenunder også går han ovenpå igen

men hvis jeg er på mit værelse og han er det

så er min mor alene ned i stuen.

Jeg er heller ikke så tit sammen med nogen når jeg er hjemme hos min mor

fordi så er jeg sammen med hende

men det er ikke fordi jeg ikke må, jeg må godt.

Når jeg er oppe på mit værelse når min mor kommer hjem fra arbejde

siger hun at jeg bare kan gå nedenunder igen

for nu er hun hjemme og så behøver jeg ikke være oppe mit værelse

også føler jeg mig forpligtet til at gå nedenunder.

Der også nogle gange hvis jeg har været ovenpå i noget tid

så når jeg går nedenunder spørger min mor om hvad jeg laver

fordi jeg har været så lang tid væk.

Det er ikke fordi jeg ikke vil være sammen med min mor

men jeg vil også bare være på mit værelse

uden at føle at min mor bliver trist hvis jeg ikke er der.

Jeg elsker min mor og holder så meget af hende.

Jeg har ikke et problem med at være sammen med min mor❤️

Hilsen pige på 12 år

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Syntes du skal snakke med din mor om det og sige til hende som det er som du også rigtigt fint har beskrevet her i brevet. Men forstår godt du syntes det r en svær ting. Har selv været der men det hjalp og snakke med min mor om det. Held og lykke 🙂

  • Lisa, Pige, 16 år

Hej jeg kender det godt for har selv vært igennem det men det jeg gjord var at sige til min far ( for det var ham jeg hade det sådan med) at jeg gerne ville vær lidt mere alene men det var ret hårdt at gør så jeg startede endelig bare stille ud med at sige at jeg gik ind på mit værelse og se film og lidt efter lidt spurte jeg om jeg måtte fx spise på mit værelse og så huskede jeg på at han er voksen og ville ikke føle sig alene for jeg var/er jo stadig sammen med ham bare ikke hele tiden. Håber at det kan hjælpe 🙂

  • unknown, Pige, 12 år

Hej.

Jeg stod i præcis den samme situation for nogle år siden. Alle mine venner var på deres værelser hele tiden, men jeg følte mig så forpligtet til at være med mine forældre i stuen, at jeg endda også spillede computer med mine venner, mens jeg sad i stuen.

Anyways, nok om mig.

Jeg synes, at du skal snakke med din mor om det. Sig til hende, at du rigtig godt kunne tænke dig at være mere på dit værelse, alene.

Begynd stille og roligt at lave lektier på værelset, eller som du selv siger, sig, at du skal se en film. Når du så har gjort det lidt, er jeg sikker på at det føles mere naturligt at opholde dig på dit værelse selvom din mor er hjemme, og så kan du stille og roligt bevæge dig ovenpå, uden at komme med en undskyld.

Du skal også huske på en anden vigtig ting – din mor er voksen og meget moden, og jeg er sikker på at hun ikke bliver ked af at være alene i stuen, for du er jo stadig sammen med hende, bare ikke fysisk.

Du kan også prøve at afvise, for som du siger, siger din mor ofte til dig, når hun kommer hjem, at du godt kan komme nedenunder. Jeg tror ærligt talt mest, at hun siger dette i skov, så jeg tror ikke det skader, hvis du siger bare siger nej til hende, og jeg tror især ikke hun vil blive sur.

Med andre ord, kan du sagtens begynde at være mere på dit værelse. Du skal ikke føle dig forpligtet til at være i din stue istedet for dit værelse, så længe du sørger for at holde en balance, så du selvfølgelig stadig er sammen med din mor nogle gange.

Jeg håber det har hjulpet, og at problemet bliver løst hurtigst muligt.

Bedste hilsner.

  • Dr. Jones, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat