Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

At tage det næste skridt

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Syntes du skal snakke med din mor om det og sige til hende som det er som du også rigtigt fint har beskrevet her i brevet. Men forstår godt du syntes det r en svær ting. Har selv været der men det hjalp og snakke med min mor om det. Held og lykke 🙂

  • Lisa, Pige, 16 år

Hej jeg kender det godt for har selv vært igennem det men det jeg gjord var at sige til min far ( for det var ham jeg hade det sådan med) at jeg gerne ville vær lidt mere alene men det var ret hårdt at gør så jeg startede endelig bare stille ud med at sige at jeg gik ind på mit værelse og se film og lidt efter lidt spurte jeg om jeg måtte fx spise på mit værelse og så huskede jeg på at han er voksen og ville ikke føle sig alene for jeg var/er jo stadig sammen med ham bare ikke hele tiden. Håber at det kan hjælpe 🙂

  • unknown, Pige, 12 år

Hej.

Jeg stod i præcis den samme situation for nogle år siden. Alle mine venner var på deres værelser hele tiden, men jeg følte mig så forpligtet til at være med mine forældre i stuen, at jeg endda også spillede computer med mine venner, mens jeg sad i stuen.

Anyways, nok om mig.

Jeg synes, at du skal snakke med din mor om det. Sig til hende, at du rigtig godt kunne tænke dig at være mere på dit værelse, alene.

Begynd stille og roligt at lave lektier på værelset, eller som du selv siger, sig, at du skal se en film. Når du så har gjort det lidt, er jeg sikker på at det føles mere naturligt at opholde dig på dit værelse selvom din mor er hjemme, og så kan du stille og roligt bevæge dig ovenpå, uden at komme med en undskyld.

Du skal også huske på en anden vigtig ting – din mor er voksen og meget moden, og jeg er sikker på at hun ikke bliver ked af at være alene i stuen, for du er jo stadig sammen med hende, bare ikke fysisk.

Du kan også prøve at afvise, for som du siger, siger din mor ofte til dig, når hun kommer hjem, at du godt kan komme nedenunder. Jeg tror ærligt talt mest, at hun siger dette i skov, så jeg tror ikke det skader, hvis du siger bare siger nej til hende, og jeg tror især ikke hun vil blive sur.

Med andre ord, kan du sagtens begynde at være mere på dit værelse. Du skal ikke føle dig forpligtet til at være i din stue istedet for dit værelse, så længe du sørger for at holde en balance, så du selvfølgelig stadig er sammen med din mor nogle gange.

Jeg håber det har hjulpet, og at problemet bliver løst hurtigst muligt.

Bedste hilsner.

  • Dr. Jones, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat