Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler sig ensom

Hej alle dem der læser dette

Jeg er en pige på 17 år, jeg føler mig udenfor og ensom.

Jeg føler mig holdt udenfor og har brug for at komme ud med det,

da jeg ikke føler der er nogen som jeg kan snakke med.

Jeg prøver at komme ind i det sociale

der er på min skole, og på min kostskole.

Der er ikke nogle som sprøg om jeg ville være med til aktiviteterne

og bliver ikke inviteret til alle fester der afholdes.

Jeg vil selv sige at jeg selv er totalt meget åben og meget imødekomme,

uden og trænge sig for meget på.

Jeg føler mig som om der er ingen der gider mig

og bliver skubbet udenfor.

Hvordan kan jeg komme ind i det sociale på min skole/kostskole?

Pige, 17 år
Svar fra andre

Børn

Jeg synes first og fremmest, du skal sige det til dine forældre eller en anden, du har et meget tæt bånd med.

Og så har jeg også et råd til dig.
Du siger, du prøver ikke at virke alt for påtrængende, men måske er det netop problemet, jeg tror godt, du må virke lidt mere påtrængende ind imellem, hvis det du gør ikke virker, det viser nemlig også, at du har selvtillid til at række ud efter folk, og det er fuckn attraktivt.

  • Anonym

Hej, tak for svar.
Jeg vil prøve det du har givet råd til, og se om det kan gøre noget godt.

  • Anonym, Pige, 17 år

Hej 17 årige
En gode måde at få bekendtskaber og venner på kan være at man har nogle fælles interesser man godt kan lide det oftest også nemmere at snakke sammen med folk man har noget til fælles med. Helt klart også snak med dine forældre og tætte mennesker omkring dig om det. du kan evt også gå til din lærer og snakke med dem om de har nogle forslag. Jeg har selv stået i en lignende situation hvor man altid føler sig ensom på ens skole. Men man skal bare huske på at man ikke behøver 20 venner for ikke at være ensom længere 2 venner er rent faktisk til tider nok. Så hvis du har nogle du snakker lidt med nogen så lær dem bedre at kende. Mennesker er udviklet til at være sociale så det skal nok kom 🙂

  • skolens outcast, Nonbinær, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat