Brev

Skole ensom

Inde på snap har vi en klasse chat

og skriver tit sammen der inde

vi er 19 i min klasse

og hvergang jeg sender noget der inde

svar ingen tilbage

og ikke nok med det

har jeg det ikke godt i skolen

jeg er ensom men har 3 gode venner

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Det lyder som om, du går igennem en udfordrende tid, hvor du føler dig ensom i skolen og oplever, at dine beskeder i klassechaten bliver ignoreret. Det er vigtigt at huske, at du ikke er alene i dine følelser, og der er måder at arbejde med denne situation på.

Tal med dine venner: Det er fantastisk, at du allerede har tre gode venner. Fortæl dem om, hvordan du har det, og måske kan de hjælpe dig med at forstå, hvorfor dine beskeder i klassechaten ikke får svar. De kan også give dig støtte og selskab i skolen.

Prøv at engagere dig mere: Nogle gange kan det være nødvendigt at tage initiativ for at blive mere inkluderet i gruppen. Prøv at deltage mere aktivt i samtalerne i klassechaten ved at stille spørgsmål, dele tanker eller kommentere på, hvad andre siger. Det kan hjælpe med at starte samtaler.

Tal med en voksen: Del dine følelser med en betroet voksen, som en forælder, en lærer eller en skolekonsulent. De kan være i stand til at hjælpe dig med at finde måder at forbedre din trivsel i skolen på og måske endda adressere klassechatens dynamik.

Søg nye interesser: Overvej at deltage i skoleaktiviteter eller klubber, der interesserer dig. Dette kan være en måde at møde nye mennesker og danne venskaber uden for din eksisterende sociale cirkel.

Selvomsorg: Husk at tage vare på dit eget velvære. Dyrk interesser og aktiviteter, der giver dig glæde og afslapning uden for skolen. Selvomsorg er vigtig for at håndtere følelser af ensomhed.

Rådgivning: Overvej at tale med en professionel rådgiver eller terapeut om dine følelser og udfordringer. De kan give dig redskaber til at håndtere stress, ensomhed og sociale relationer.

Husk, at det kan tage tid at ændre sociale dynamikker, og det er normalt at føle sig ensom i perioder. Fortsæt med at søge støtte og tage små skridt hen imod at forbedre din trivsel. Din mentale og følelsesmæssige sundhed er vigtig, og der er ressourcer og mennesker, der kan hjælpe dig med at håndtere det, du går igennem.

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej 🙂
Vi er kede af at hører, at du ikke har det godt.
Du kan prøve at fokuserer på dine venner og ike så meget det som sker på snap chat.
Du kan prøve at bruge din fritid samme med de tre gode venner som du allerede har. Eller måske kan du finde en ny fritids aktivitet og få nogle ny venner der.
Hvis du ikke får det bedre, så kan du overveje at skifte skole.

  • En som vil hjælpe, 15 år

Hej 🙂

Måske kunne du holde en pause fra den der klasse chat.
Du kunne prøve at finde nogle nye venner, f.eks. fra parallelklassen.
Du kunne prøve at tale med din lærer om, at du ikke har det godt i din klasse.
Det kunne også være en ide, at tale med dine forældre.
Du kunne tale med de tre gode venner som du har og fortælle at du har det svært.

  • Din nye ven, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat