Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler sig alene

Hej

jeg er en pige på 14

jeg er lige flyttede tilbage til den by som er voksede op i

men jeg var ik særlig gammel

da jeg flyttede fra byen

så kender ikke rigtig nogen

og jeg har ikke nogen at være sammen med

og lige pt går jeg ikke i skole

så jeg har svært ved at få venner

og ved ik rigtig hvad jeg kan gøre for at lærer andre at kende

hvad skal jeg gøre?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Opsøg nogen og få hjælp af dine forældre.

  • Anonym

Hej, da jeg flyttede skole syntes jeg også det var mega svært at finde venner. Men jeg har et tip, jeg gætter på du skal i skole igen efter sommerferien og der vil jeg forslå dig at snak med dem du ikke forestiler dig at være bedste venner med. Jeg gik selv meget op i at skule være venner med de rigtige (“en af de seje børn”) men helt tilfældigt faldt jeg i snak med en af dem som der ikke er så mange der snakker med eller om og der fandt jeg min aller bedst ven💕. Så giv det et skud og snak med alle dem du kan.

  • M, Pige, 14 år

Hejsa
Nu ved jeg ikke lige hvad din situation helt er, men hvis du har mulighed for det vil anbefale at du checker ud hvilke fritidsaktiviteter der er i nærheden.
Det kunne feks. være noget sport eller musik. Spiller selv musik i et orkester og det er altid super hyggeligt at mødes med de andre.
Hvis der er en ungdomsskole/klub i nærheden af dig som tilbyder forskelle aktiviteter, kan du også undersøge om de har noget der kunne være spændene.
Hvis du ikke allerede har snakket med en voksen om det så vil jeg også anbefale at gøre det. Det behøver måske ikke nødvendigvis at være dine forældre, det kan sagtens være en anden du føler dig tryg ved at snakke med det om.
Håber jeg kunne hjælpe

  • Musik fan, Pige, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat