Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venskab

Jeg føler jeg er backup vennen

og jeg er midt i det hele

jeg ser altid bedsteveninder

men jeg har slet ik nogen

jeg har da mange venner

men jeg er bare ikke så tæt med mange af dem

og de har deres bedste ven 🙁

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Kender det godt. Når man er i din alder er folk ved at finde ud af hvilken type mennesker de kan lide og folk skifter hurtigt venner. Det er tit et rod og nogen bliver efterladt lidt en gang imellem. Det er mega nederen jeg ved det godt. Jeg tror godt jeg tør love dig at det nok skal ændre sig. Jeg var et meget stille barn og havde svært ved at få venner. Så kom to bedsteveninder fra min klasse hen og jeg sagde tilfældigvis en enkelt lille sjov ting. Nu har vi været en uadskillelig trekløver i 3 år. Jeg tror næsten det var skæbne hihi.

Der er mennesker for alle i verden også for dig. Du er sikkert helt fantastisk og når folk opdager det skal du nok få venner. Prøv at øve dig i at nyde dit eget selvskab. Det kan godt blive ret trist hvis man er afhængig af andre for at kunne være glad. Elsk dig selv først og så kan du elske andre <3

  • anonym, Pige, 15 år

Jeg forstår dig virkelig godt jeg har prøvet det samme men det er gået over nu.
Jeg syntes at du skal prøve at spørge om i skal være sammen efter skole og hvis det er hyggeligt kan du spørge igen en anden dag og så kan det være at hun spørg dig en dag så kan det være at i kommer til at være sammen mere og mere og til sidst kan det være at i er blevet virkelig gode venner. held og lykke😊

  • Anonym

Jeg kan relatere meget til det, jeg føler mig også selv lidt som den ven som man godt kan være sammen med, men aldrig er ens første-priviutet. Det har altid været noget der gjorde mig ked af det, men det er jeg stoppet med at tænke så meget på mere, men hver gang det kommer ind i min hjerne, prøver jeg at stoppe det med at tænke på hvor heldig jeg er ved i det heltaget at have venner, der er et par stykker fra min klasse som ikke rigtig har venner, de føler sig altid fravalgt når man skal finde sammen 2 og 2 for de er lidt alene, men det er jeg jo ikke, og det er du heller ikke. + hvis du ikke føler dig så tætte med dem så bare tage små skridt ad gangen, jeg mener start med få ad gangen og prøv at blive lidt tættere med dem.
Kh Anonym pige som håber dig det bedste

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat