Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner

Jeg er sammen med mine 3 venner i skolen og i fritiden

problemet er at jeg føler de bruger mig

og jeg føler mig altid udenfor når vi er sammen

og det er altid mig der bliver fravalgt

og de laver også alle mulige ting uden mig

selvom de godt ved at jeg ikke skal noget

og de får mig altid Til at tage ting med

som de selv kunne have taget med

hvad skal jeg gøre

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12

jeg har prøvet præcis det samme for et halvt år siden var mig og mine 2 bedste venner en trio.
De begyndte også og lave ting uden mig og jeg begyndte og føle mig mere og mere udenfor.
På et tidspunkt skulle vi på klasse tur til bornholm og der var lige started en ny pige
Så de fravalgte mig og tog hende istedet så jeg begyndte og hænge ud med nogle andre piger fra min klasse.
Men vis du ikke har lyst til og være sammen med andre kunne du måske tale med dem fx sige kan vi ik lige snakke. måske du kunne snakke med en af pigerne og ikke dem begge 2?

  • pige, 16 år

Hej!!
For et par år siden kom jeg totalt op at skændes, med mine to bedste veninder. De var næsten de eneste jeg hang ud med fra min klasse, så det var rigtig svært. Især da de begge to sagde de ville have en “pause” med mig.
Nu ved jeg godt det ikke er det der sket med dig, men måske du skulle tage en pause fra dem?
Det lyder måske lidt underligt, men da min veninder tog en pause med mig begyndte jeg at hænge meget mere ud med drengene fra min klasse.
Og det kan anbefales! Jeg har snakket lidt om det med dem, men det var mere bare rart at man bare altid havde nogen ag kunne have det sjovt med! De gik mig helt til at glemme mine to andre veninder.
Måske du skal prøve det samme?
Grunden til jeg valgte drengene over pigerne var at de er meget mere åbne for at der kommer nogen “nye” ind i deres grupper en piger.
Håber det hjælper!

  • Pige 12 år, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat