Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

det med venner er sgu en svær ting, jeg går på efterskole lige nu og jeg har heller ikke fået super mange venner. jeg ved godt at det kan føles lidt ensomt en gang i mellem. men du har folk der elsker dig, din familie og din kæreste, i sidste ende er det hvad der virkelig betyder noget. hvis du bare er dig selv skal det nok løse sig, måske ikke med det samme, bare husk at smil og vær dig selv. når nogle gange føler mig lidt alene, selvom jeg ikke er det så gør jeg nogle ting for mig selv. eks. spadag, ligge neglelak, træne, løbe en tur, se netflix og spise snacks osv..
håber det hjalp lidt
og lige en ting mere, ik stress for meget over det med venner lige nu du går trods alt kun i 8 lige nu, der er masser tid til at skabe vidunderlige venskaber, på gymnasiet eks. eller hvor du end havner efter folkeskolen:)

husk også, hvis du går for hurtigt frem, bliver for desparat på et venskab, så holder venskaber heller ikke i længen.
men du er aldrig alene og du er over hovedet ikke den eneste der føler det du gør så hold hovedet op og vær tålmodig. du er sikkert en sød pige som mange gerne vil være venner med<<3

  • håber mit råd hjalp lidt, Pige, 17 år

Jeg har selv lidt svært ved at få nye venner (især under corona), og er flyttet til en ny by for ca. et halvt år siden. Jeg tænker at man kan være lidt mere åben for nye mennesker, og måske have et lidt mere åbent mindset, hvis du forstår hvad jeg mener;) Prøv at gå hen og snak med nogen du ikke kender så godt, måske har i noget tilfælles i kan snakke om. Du kan starte en samtale ved at spørge hvad de har lavet det seneste stykke tid. Og så skal du selvfølgelig bare være dig selv 🙂 Held og lykke, og så vil jeg prøve at følge nogen af mine egne råd også 😂

  • Lidt i samme båd, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat