Brev

Venner

Hej,

jeg har ikke så mange venner,

men vil rigtig gerne høre om I har nogen forslag til hvordan man får nye venner…

Hilsen

Mig

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hmm. Måden jeg har fået nye venner på er ved langsomt at snakke med folk jeg ikke tror jeg har noget tilfældes med. Efter noget tid begynder man at få en del gode venner på denne måde. Håber jeg kan hjælpe!

  • Anonym, Dreng, 14 år

Tal med de “sære” i klassen! Jeg begyndte at tale med computerspilsnørderne og enspænderne, og jeg har nogle virkelig gode venner som jeg altid kan tale med. Det er vigtigt at vide at det vigtige i at have venner ikke er at have populære venner, med at have gode venner. Det er en kæmpe kliché, men det passer. De fleste populære i klassen vil miste deres fyld når i går ud af skolen, men de interresante og unikke mennesker vil altid være noget for sig. Det er selvfølgelig ikke alle populære mennesker der er normale og kedelige, men mange af dem støtter sig op ad deres popularitet og undgår på den måde at danne demselv et egentligt “jeg”. Det blev meget dybt meget hurtigt, men jeg håber det gav mening.

<3

  • Anonym, Pige, 15 år

Du skal bare prøve invter lidt piger at gå en tur i skoven eller gaming.

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat