Brev

Vennegruppen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej dreng på 13 år.
Jeg har gennem hele mit liv haft det på samme måde som du har lige nu. Det bedste du kan gøre er at sige det til dine forældre, så de kan gøre noget ved det. Første gang jeg sagde det til mine forældre prøvede de at tage en snak med lærerne om hvordan de kunne gøre det bedre. Da det ikke blev bedre prøvede de at snakke med rektor for at få mig over i en ny klasse. Det virkede, og nu har jeg det godt. Det du ikke må gøre er at trække dig ind i dig selv. Lov mig det. Det er for dit eget bedste.
Held og lykke fra en pige på 14 år.

  • Anonym, Pige, 14 år

Tak for dit råd men jeg går på en så lille skole at vi kun har en klasse Per klassetrin
😕

  • Anonym, Pige, 13 år

For mig at se virker det som om du har gjort rigtig meget for at være venner med dem. Hvis du ikke allerede har gjort det kunne du prøve bare at sætte dig ned sammen med dem, bare at være der, hvis de giver dig negativ opmærksom kan du forsøge dig med humor, altså at lave lidt sjov med det som fx. “hvad fanden laver du her?”, “det ved jeg ærlig talt ikke troede det var…..” eller “jeg ved det jeg, jeg ved det menneskeheden er et mysterium, men nu er vi her.”

Håber det kunne hjælpe dig.

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ensomhed Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere
Chat
Chat