Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Veninder/:

Hej Børnetelefon

Jeg føler mig virkelig ensom

og ja jeg føler bare ikke at jeg har nogle veninder som jeg kan snakke med…

Er der nogle af jer som har nogle råd eller har prøvet det samme?

Kh mig

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Du er på ingen måde den eneste der er ensom i verden, selv personer med mange venner er også ensome.
Mit råd er: Hvis der er noget du kan lide at lave kunne være en sport eller noget kreativ, så kunne du starte til en fritidsaktivitet:)
Mit råd nr 2: man bliver nogle gange mere ensom af at tænke på at man er det, så gør ting du godt kan lide, nyde dit eget selskab og dig selv som person, så mere du hviler i dig selv så mere Kan andre også følelser tilpas i dit selskab.
Råd 3: få et arbejde, det kan ende ud i at man får nogle gode kollegaer som kan blive til ens venner.
Råd 4: hvis problemet er at du har venner men du godt vil være bedre venner med dem. Spørger om cafétur, gå tur fx i skoven eller byen, Nogen gange kan det godt virke som om at folk ikke vil være sammen med en men nogen gange skal man presse på så man kan få Lov til at vise hvem man virkelig er <3
PS. Vær åben sindet og smilende og var ikke bange for at gå hen og være med samtaler i din klasse

  • Pige, Pige, 20 år

hej
jeg syntes du barer skal springe ud i det du har sikkert en personlighed som er rigtig god for den rigtige person. du skal barer vente eller lede efter den rigtige. jeg har også haft det svært og har det stædig lidt. håber du får det godt igen.

  • kh husk og hjælp, 11 år

Hej
Jeg ved at det jeg skal til a sige nu kan virke rigtig hårdt
Det var det ihvertfald for mig da jeg skulle snakke med mine forældre om noget i samme dur.
Men jeg synes du skal snakke med dine forældre om det, de kan hjælpe rigtig meget og måske kan du flytte skole hvis det er det der er brug for.
Hvis du synes det er svært og sige ansigt til ansigt så kan du skrive det i et brev eller over besked, jeg skrev det personligt selv over besked.
Jeg håber virkelig du får det bedre.
Kh

  • Mig, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat