Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Utryg

Jeg føler mig tit utryg med mig selv

og omkring mine venner

føler jeg ikke at jeg kan være 100% mig selv.

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej kære dig
Jeg kan 100% forstå hvad du mener. Jeg tænker at du måske kan prøve at finde nogen nye venner. Jeg ved at det kan være svært i starten, men jeg tænker at du er mega sej, du det kan du nok<3 og det med at du ikke føler dig tryg i dig selv er jo forfærdeligt. Jeg tænker at du måske kunne finde en hobby der kan få dine tanker væk fra det. Måske noget med at tegne, læse eller måske en sport. Det hjalp i hvert fald mig

Håber du får det bedre
Hilsen mig <3

  • kylle, 13 år

Det tager lang tid at give sig selv lov til at “sætte sig fri” kan man vel sige. Altså at være sig selv. Især i din alder hvor man stadig er ved at finde ud af hvem man er og hvem man vil være. Du skal bare tage det stille og roligt. Små skridt. Det er svært at give slip med det samme. Du kan evt. prøve dig frem i mindre grupper. Måske bare to personer hvor du snakker om dine interesser eller noget andet og bare lader dig selv få frit løb. Eller prøve at gøre noget spontant uden grund. Skubbe lidt til dine grænser og snige dig ud fra din comfort zone.

Håber det gav mening. Husk at du er en skat og du har ret til at være lige som du vil. Der er ingen der stopper dig udover dig selv. <3

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat