Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Usikker på venskab

Hej

jeg er usikker på om min veninde tænker på mig

jeg er flyttet til en ny by

og hun var min første ven

men nu taler hun aldrig til mig

og jeg begynder at tro hun ikke bekymre sig om mig.

Hilsen pige i 6. klasse

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg flyttede også væk fra min første og bedste veninde. De første par år så vi stadig hinanden i ny og næ. Men efter ca. 4 år voksede vi bare langsomt fra hinanden og vi har ikke set hinanden i snart 3 år.
Det kunne også være at du skulle tage initiativ til at være sammen, hvad nu hvis hun tror det samme som dig.
Men ellers skal man bare lære at leve med at det ikke er alle mennesker man har gennem hele livet. Der kommer en masse nye.
<3

  • F, Pige, 16 år

hej, piger i 6 klasse kan godt være lidt underlige, altså sådan så snakker de til og så gider de dig ikke rigtig, men det kan jo være at hun er en pige der gerne vil være en del af de populære, og så har hun tænkt, når okay det kan være at jeg skal blive bedste venner med hende den nye så de andre kan se at jeg er et godt menneske, men så var du ikke så ny mere, og så var du måske ikke så vigtig for hende mere, men du skal bare videre så, det kan være pisse hårdt, men du er sikkert en fantastisk veninde og har slet ikke gjort noget galt, det kan være at det bare er hende den er gal med. 🙂

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat