Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej dreng! Jeg kender udemærket godt følelsen og jeg har det på nøjagtig samme måde. Jeg er 17 år gammel og startede på gymnasiet i august. Siden jeg startede, har jeg ikke fundet nogle venner, og det føles som om alle ser ned på mig lige meget hvad jeg gør. Jeg har også lavt selvtillid og lavt selvværd. For at være helt ærlig, ved jeg ikke hvad jeg skal give af råd. Det er en meget svær situation og det er super ærgerligt at du har det sådan.
Det jeg plejer at gøre for at få hjælp til mine sociale vanskeligheder, er at tale med mine forældre. De giver gode råd og er meget barmhjertige. Det kurerer ikke ensomheden, men det hjælper at få noget kærlighed og omsorg, og at tale med nogen om det. Et andet råd kunne være at skifte skole. Så kan det være at du får nogle nye venner. Ellers kunne du tale med din lærer.
Jeg håber for os begge, at vores ensomhed svinder væk, men husk at du ikke er alene i at være alene og der er mange der har det lige som dig❤️

  • Personen uden personlighed, Pige, 17 år

Jeg har det på samme måde. hvad med at prøve og skifte skole?

  • Anonym

Hej dreng på 15.
Jeg kender 100% følelsen af at føle sig alene eller ensom. Du nævner ikke her i brevet om du går til nogen fritidsinteresser, men hvis du ikke gør så kunne det måske være en ide at starte til en?
Hvis du ikke allerede har gjort det så få snakket med dine forældre. Måske har de nogen gode råd og har måske slev prøvet noget lignende da de var på din alder.
Nu er jeg jo ikke så gammel men jeg har været til psykolog for lidt tid siden. Måske kunne det også være en ide? For at gå til psykolog er det ikke fordi man behøver at have et problem psykisk men bare har brug for en til at hjælpe med at træffe den næste beslutning og guide en fremad.
Håber at mine råd kunne bruges og at du får det bedre.

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat