Brev

Udenfor og ensom

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig.
Det lyder som om, at du føler dig rigtig meget alene. Jeg kan godt forstå du føler dig ked af, at du ikke er med i gruppen. Jeg tænker om det kunne være en mulighed at du måske snakkede med en lærer om problemerne? Ellers kunne du måske prøve at snakke med pigerne igen, men ikke pres for meget på – da det også kan medføre at du bliver holdt mere udenfor.
Ellers er der en anden mulighed, og det kunne være at du snakkede med dine forældre om problemet. Det ville måske være godt for dig, at snakke med nogle voksne om det.

  • Helene, Pige, 15 år

du kunne prøve spørge dem om du må vær med eller måske kunne du inviter dem et sted hen enten hjem til dig selv eller andet sted i kunne se en film eller vær på legepladsen lege få noget at spise og det hjælper meget hvis man snakker med en voksen om det

  • øjvind, Dreng, 15 år

Hej med dig,
Hvor er det hele bare øv – piger kan desværre være rigtig lede… Jeg må ærligt talt indrømme, at jeg synes det lyder lidt som om, at du burde finde nogle andre piger at blive veninder med. Det burde være en selvfølge at de vil have dig med hjem til hinanden eller ud og spise, men hvis dette ikke er tilfældet, så kan det godt være, at det ikke er dét venskab man skal ligge alt for mange kræfter i. Det handler selvfølgelig også om, at du skal give dem muligheden for at lære dig at kende, uden du skal stå i skyggen for din børnehaveveninde. Se, om du tilfældigvis ikke kan falde i snak med dem én og én eller to, så det ikke er så intimiderende.

Ellers så findes der SÅ mange andre søde piger rundt omkring, og sikkert også på sin skole, som ville elske at være sammen med dig. Det handler bare om at finde dem. Begynd at hiv fat i nogle andre piger i frikvarteret og hør om de har lyst til at lave noget sjovt sammen både i, og uden for skolen. Spis madpakke sammen og snak en masse.

Held og lykke med det hele!

  • Sofie, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat