Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom

Hej jeg er en pige i 6. Klasse

og fortiden har jeg haft det sygt svært i skolen

og føler ikke jeg har nogle at gå hen til

eller snakke med

men det er ikke fordi jeg ikke har nogle venner

men det er fordi jeg føler og kan se

at de er ligeglade med mig

er der noget man kan gøre for at man ikke føler sig så alene?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej.

Du skriver at dine venner er ligeglade med dig (føler du det som). Er det noget du tror eller noget de har sagt til dig? Prøv evt. at spørge dem? Måske skulle du prøve og se om der er andre du kunne blive venner med og se hvor det bære hen (fx. i klassen eller parelklassen hvis der er sådan en på din skole)? Går du til noget i fritiden hvor man måske kunne skaffe venner ellers, kunne det være en ide. Har du snakket med din familie omkring dette problem? Det hjælper som oftest at snakke med nogen omkring det.

(Hvis det fortsætter sådan længe kunne et skoleskift måske også være en ide?)

Håber det kunne hjælpe lidt. Det er virkelig en svær situation at stå i.

Håber det bliver bedre.
Ha det godt❤️

  • 🌱, Pige, 14 år

Hej Pige
Jeg kender virkelig godt følelsen af, at mine venner er ligeglade med mig. Jeg bliver hurtigt ked af det og føler, at mine venner ikke gider mig. Men det er jo ikke noget, som jeg ved med sikkerhed, det er bare i mit hoved, hvor det bliver gjordt til meget mere end det egentligt er. Tænk over det. Måske er det ikke så slemt. Det kan godt være du ikke føler dig som første prioteten. Men hvis dine venner stadig inviterer dig eller spørger dig, er de jo ikke helt ligeglade. Tænk over de gange, hvor de har kontaktet dig, og hvorfor at de har kontaktet dig. Jeg ved, at det er en sindssygt svær situation at stå i. Men måske er det i virkeligheden bare overtænkning?

Håber det hjalp❤️

  • ❤️, Pige, 14 år

Jeg synes du skal tale med dine forældre om det.

  • Anonym

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat