Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nytår

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej sødeste❤️ Nytårsaften kan være super svær at håndtere, for det er ikke ligesom juleaften eller andre helligdage hvor man holder noget med familien. Alle tager ud og laver noget med vennerne, og så kan det blive virkelig ensomt. Man har en forventning til unge om at de hele tiden skal hænge ud med venner, feste og have det sjovt. Problemet er bare, at dette ikke er muligt. Nogle unge har svært ved det sociale og har svært ved at få venner, hvilket ikke gør det så nemt at hænge ud med venner hele tiden. Jeg har det også svært, da jeg ikke har nogen venner i min klasse, men har venner fra andre klasser. Det er der ikke noget galt i, og der er heller ikke noget galt med dig, bare fordi du ikke har planer til nytår. Jeg synes ikke det lyder dumt at tage hjem til den veninde som sagde du godt måtte komme, selvom du føler at du “trænger dig på.” Mine veninder kender heller ikke hinanden særlig godt, men vi fejre stadig nytår sammen, og det har vi det fint med. Jeg tror ikke du trænger på.

  • Hvis alt går galt, må du spille Playstation til nytår. Det er også mega hyggeligt❤️, Pige, 18 år

Kære pige på 16 år

Det lyder også som en forvirrende situation.

Ud fra hvad jeg læser, virker du ikke helt sikker på at have en hel masse folk med hjem til dig, som du ikke rigtig kender, eller som du ikke har talt med i lang tid. Det er der heller intet i vejen med! Tro det eller ej, men det er faktisk helt fint ikke altid at holde nytår med veninderne, selvom man er 16 år.

Du kunne også tage hjem til et andet familiemedlem end dine forældre.

Har du måske nogle fætre eller kusiner du kan være sammen med, hvis du virkelig føler det ikke går? En moster, onkel, eller nogle bedsteforældre du kan tage hjem til?

Det er måske ikke nogen venindefest, men der er intet i vejen med at holde nytår med familien (: Jeg erfarer i hvert fald selv, at det er meget hyggeligt.

Håber du kan bruge mit svar til noget!

Glædelig jul og godt nytår!

  • TJ, Pige, 16 år

Selv for de sejeste, fedeste typer kikser nytår nogle gange. Det er altså bare ikke alle år, hvor det lige giver sig selv hvem man skal holde nytår med, og så sidder man og føler sig som en taber fordi man ikke har en fest eller nogen at spise nytårsmiddag med.

  • Anonym

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat