Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Det længste år

Hej BørneTelefonen

Jeg er en dreng på 16 år som går på gymnasium.

Jeg synes det har været et rigtig lorte år,

fordi jeg ikke har nogen at snakke med.

Alle mine gode venner fra folkeskolen

går et andet sted eller er på efterskole.

Der går dog en i min klasse,

som jeg var rigtig gode venner med sidste år,

men det er som om han undgår mig.

Skole dagen er altid med

at jeg bare følger efter dem fra min klasse,

eller sætter mig alene ind i lokalet,

og om aftenen og weekenden sidde på værelset

og se hvordan alle sammen uden mig.

Jeg vil rigtig gerne være med i fællesskabet,

fordi den værste følelse er at man aldrig bliver inviteret

Dreng, 16 år
Svar fra andre

Børn

Kære dig.
Hvor lyder det ubehageligt. Jeg kender flere som har oplevet noget lignende, de har valgt at flytte gymnasium. Jeg ved ikke, om du kunne have lyst til det?
Jeg synes virkeligt det er ærgerligt, hvis du får ødelagt din gymnasietid, fordi du føler dig ensom og bliver holdt udenfor. En anden mulighed kunne være at prøve at snakke med din tidligere ven, om der er en god grund til, at han undgår dig. Det kan være at det ikke er hans intention, og han måske ikke har opdaget, at du føler dig ensom.
Jeg håber det bedste for dig

  • J, Pige, 19 år

Hej du❤️

Jeg står i nøjagtig samme situation som dig. Du er ikke alene, for vi er i nøjagtig samme båd. Jeg føler også selv mine “venner” undgår mig.

Det jeg har gjort, for at få hjælp, er at tale med min lærer om det. Jeg har også holdt løbende møder med min studievejleder. Jeg har aftalt med min lærer, at vi i starten af 2.g, holder et klassemøde om vennegrupper. Så kan alle hører hvordan alle har det i klassen, og alle kan hjælpe hinanden. Jeg ved godt det er grænseoverskridende at sidde i en rundkreds med 30 mennesker og dele sine tanker, men det er kun for det bedste❤️

Jeg håber vi begge får det bedre❤️

  • Personen uden personlighed, Pige, 17 år

Hej dreng jeg har det præcis ligesom dig, og det er virkelig nederen. Jeg har lært at der ikke er noget bestemt man kan gøre ved det, nogle gange er det være sådan

  • Anonym, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat