Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sommerferie

Hej jeg er me pige som endelig har fået sommerferie,

men keder mig virkelig meget

og føler mig alene og savner at være i skole

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig 🙂
Det komiske ved dette er, at grunden til at jeg gik ind på børnetelefonen, var fordi jeg selv kedede mig, fordi det er sommerferie. Du er ikke alene. Jeg har det på præcis samme måde, men jeg har da nogle ideer til hvad du kunne lave:
1. spille spil med familien.
2. lave perler.
3. hjælpe med pligter i huset.
4. læse.
5. spille videospil
6. Lege/ gå med dine hunde, hvis du har nogen.
7. tegne.
8. prøve en ny hobby.
9. lave tiktoks 🙂
10. slappe heeelt af 😀
Jeg kender det så godt, men det er jo egentlig dejligt at kunne slappe af 🙂 Nogen gange gider man bare ikke lige være sammen med sine venner, men så kan man jo lave alt mulig andet <3 Hav en rigtig dejlig sommerferie

  • Personen uden personlighed, Pige, 16 år

Mit bedste råd er find dig en hobby noget du over tid vil bruge rigtig lang tid på og elsker at lave

Når man er ensom er det svært at tackle følsen men hvis man lærer at kunne lide sit eget selskab så får man det lidt bedre

Det gjorde jeg ihvertfald

  • Nox, Dreng, 15 år

Kære pige på 12 🤩💖🌷🎀
Jeg kan sagtens forstå, at du savner skolen; det er trods alt dét sted, hvor du bruger det meste af din tid.
Her er nogle ting, som jeg ville foreslå at lave:
Bage 🧁🍪🥧🥮
Spille fodbold/en anden sportsgren ⚽️🏀🏈⚾️🥎🎾
Se en film, tv-serie eller en episode af et eller andet 📺
Spille spil 🎮 (på dine elektroniske enheder)
Spille brætspil 🎲
Male 🎨🌈🏳️‍🌈
Begynde at lære et sprog på forhånd 🇩🇰🇪🇺🇨🇦🇫🇷🇬🇧🇺🇦🇸🇪🇳🇴 (Hvis du for eksempel skal have fransk i det kommende skoleår, kunne du måske lære lidt på forhånd, så du kan føle dig klar til at gå i skole igen)
Lære noget nyt – det kunne for eksempel være jonglering 🤹‍♂️🤹‍♀️🤹
Lære en eller anden hobby – du bestemmer helt selv 😊🛹
Læse en bog 📚📖
Melde dig på et eller andet hold – det kunne for eksempel være at du kunne gå til gymnastik 🤸‍♂️
Jeg håber, at jeg kunne hjælpe ☺️
De bedste hilsner 💫🌠🎇
Hjælperen 🌟⭐️

  • Hjælperen, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat