Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Socialt akavet

Hej jeg er en dreng på 15 år

og føler mig tit akvavet i sociale sammenhænge.

Jeg har svært ved at byde ind i samtalen

og er mere bare en “bystander”.

Jeg kommer tit til at overtænke og stivner meget.

Jeg ved ikke hvad jeg kan gøre.

Hjælp!

Dreng, 15 år
Svar fra andre

Børn

Ved ikke om nogle råd ville kunne hjælpe dig. Det er en mental kamp du har med dig selv, og det eneste man kan gøre er bare at springe ud i det. Hvilket er nemmere sagt end gjort. Jeg havde selv svært ved at byde ind i sociale situationer, men måden jeg overvandt det på, var at jeg langsomt begyndte at sige mere og mere – være ligeglad med hvad andre tænker. Det var svært i starten, men man begynder at vende sig til det. Start med kun at byde ind når nogle af dine gode venner er i nærheden – så ved du nemlig, at der er nogen som ikke kommer til at “judge” dig. Efterhånden bliver det nemmere og nemmere at snakke med andre, som du ikke kender. Snak så meget du tør, og ryk nogle grænser. Ingen gider at have samtaler med en der ikke siger noget 😉

  • B, Dreng, 15 år

Hej der!

Det er helt normalt at føle sig akavet i sociale sammenhænge nogle gange, især når man er teenager. Der er mange måder, du kan prøve at håndtere dette på.

En ting, du kan prøve, er at øve dig på at være i sociale sammenhænge. Det kan være hjælpsomt at starte med at deltage i samtaler med mennesker, du kender godt, før du bevæger dig videre til at være en del af samtaler med nye mennesker.

Det kan også være en god idé at prøve at være mere bevidst om dine tanker og følelser, når du er i sociale sammenhænge. Prøv at huske på, at alle laver fejl og siger ting, de ikke mener fra tid til anden, og at det er okay.

Det kan også være hjælpsomt at finde nogle interesser eller hobbyer, som du føler dig god til og kan tale om med andre. Dette kan give dig mere selvtillid og gøre det lettere at være en del af samtaler.

Hvis du fortsat har problemer med at føle dig akavet i sociale sammenhænge, kan det være en god idé at tale med en lærer, en rådgiver eller en anden voksen, du stoler på. De kan hjælpe dig med at finde måder at håndtere dine følelser på.

Håber dette hjælper!

  • Rasmus, Paludan, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat