Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg skifte skole?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej…
Jeg er selv 14, og er selv i en veninde gruppe hvor jeg nogen gange føler mig holdt udenfor.
Det er svært ikke at være en af dem der bliver inviteret.
Jeg syntes selv at du skal inviterer en af dine veninder…
Og hvis du så stadig føler dig holdt udenfor, så kan du snakke med dine forælder om at skifte skole.
Du virker som en sød pige, og hvis du vælger at skifte skole skal du nok få nogle nye veninder…

  • RW, Dreng, 14 år

Prøv selv at gøre en indsats, hvis der en eller flere i klassen i stoler på, så snak med dem om hvordan du har det. Spørg nogle om de vil være sammen, bare dig og personen. Eller hvis du har nogle gode venner uden for skolen så vær sammen med dem! Når så du kommer tilbage efter ferien, så prøv virkelig at være med og gøre en insats. Ved godt at det er virkelig træls at føle at man gør en større indsats end de gør!! Det har jeg selv prøvet. Men hvis du kan mærke (efter noget tid) at det ikke er det rigtige så syntes jeg at du skal skifte skole.
Ønsker dig det bedste <3

  • Anonym, Pige, 13 år

Ja det syntes jeg bundærligt få en ny start

  • Laura, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat