Brev

reserve

hver enste dag står jeg op

og har lyst til at være syg.

jeg hadder at komme i skole hver eneste dag.

jeg føler mig udenfor,

selvom jeg har venner

men de venner jeg har vil meget hellere

være sammen med deres andre venner

og så er jeg bare deres reserve

hvis ingen af de 10 andre piger i klassen gider dem.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig
Jeg kender godt til det med at være den der reserve veninde som man har hvis der ikke er nogen andre der gider en det er virkelig irriterende det jeg gjorde var at sige til dem vær især “jeg føler mig lidt som en reserve veninde det synes jeg endelig ikke er ok at jeg føler jer er den man gå hen til hvis der ikke er andre for jeg vil gerne være rigtige veninder også med jeres andre” en af dem droppet mig fordi jeg sagde det og den anden rettet op på det i et stykke tid men da hun begynde at bruge mig som reserve igen og ikke gad rette op på det stoppet jeg også venskabet med hende så hvis de ikke gider rette op på det synes jeg du skal holde afstand til dem og prøve at få nogen andre venner og hvis de så kommer hen til dig og vil bruge dig fordi der ikke er andre der gider dem må du sige at de enden kan være med til det du laver med en anden ven elller nej jeg kan/ vil ikke være sammen med jer lige nu i ville ikke tidligere og så lavet jeg en anden aftale de finder nok ud af hvor værdifuld du er når de ikke længer har dig som reserve og tro mig jeg ved godt hvor svært det er at stoppe sådan et venskab på den skole jeg gik var vi i alt 3 piger og 9 drenge i hele udskolingen så jeg måtte være venner med drengene da pigerne kun havde mig som reserve indtil de gad at blive min rigtig veninde

  • H, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat