Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

reserve

hver enste dag står jeg op

og har lyst til at være syg.

jeg hadder at komme i skole hver eneste dag.

jeg føler mig udenfor,

selvom jeg har venner

men de venner jeg har vil meget hellere

være sammen med deres andre venner

og så er jeg bare deres reserve

hvis ingen af de 10 andre piger i klassen gider dem.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

hej
tro mig når jeg siger at jeg kender den følelse
og det er en af de værste følelser
det bedste råd jeg kan give dig er at give det tid
snak med folk fra de andre klasser
fordi at der måske er nogle der har det lige som dig

  • S, Pige, 14 år

hej
Jeg er virkelig ked af at du har det sådan. Jeg syntes ikke rigtig at der er rigtige og forkerte ting man kan gøre i denne her situation, fordi dine venner jo også er mennesker man ikke kan styre. Jeg syntes at du skal prøve at snakke med dem, for de kan jo ikke vide at du har det sådan, hvis du ikke siger det. Jeg ved godt at det kan være svært, men jeg synes du skal prøve, det ville være så sejt af dig. Hvis du stadig føler dig som reserve, kan du prøve at søge nogen fra de andre klasser, det kunne både være nogle fra din årgang, eller de andre årgange. Jeg tænker også at det ville være sjovt at have nogle venner fra de andre klasser. Hvis det ikke bliver bedre kan muligheden jo være at skifte skole, for det er altid godt med en frisk svar.

Jeg håber virkelig at det hjalp, og at du får det bedre <3

  • mig, Pige, 12 år

Hej med dig
Jeg kender godt til det med at være den der reserve veninde som man har hvis der ikke er nogen andre der gider en det er virkelig irriterende det jeg gjorde var at sige til dem vær især “jeg føler mig lidt som en reserve veninde det synes jeg endelig ikke er ok at jeg føler jer er den man gå hen til hvis der ikke er andre for jeg vil gerne være rigtige veninder også med jeres andre” en af dem droppet mig fordi jeg sagde det og den anden rettet op på det i et stykke tid men da hun begynde at bruge mig som reserve igen og ikke gad rette op på det stoppet jeg også venskabet med hende så hvis de ikke gider rette op på det synes jeg du skal holde afstand til dem og prøve at få nogen andre venner og hvis de så kommer hen til dig og vil bruge dig fordi der ikke er andre der gider dem må du sige at de enden kan være med til det du laver med en anden ven elller nej jeg kan/ vil ikke være sammen med jer lige nu i ville ikke tidligere og så lavet jeg en anden aftale de finder nok ud af hvor værdifuld du er når de ikke længer har dig som reserve og tro mig jeg ved godt hvor svært det er at stoppe sådan et venskab på den skole jeg gik var vi i alt 3 piger og 9 drenge i hele udskolingen så jeg måtte være venner med drengene da pigerne kun havde mig som reserve indtil de gad at blive min rigtig veninde

  • H, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat