Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Råd til 6 klasse??

Hej

jeg skal op i 6 efter sommerferien.

Jeg har ikke haft mange venner i 5, og derfor vil jeg meget gerne få nogle råd til 6.

Lige siden 0 har jeg ikke haft så mange venner og til og med også mobbet.

Jeg prøver at gøre mig meget umage om at være så flink jeg kun hele min skolegang

men stadig gået alene rundt i frikvartererne…

hvad gør jeg

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

hej med dig 🙂
Jeg forstår dig godt, det er ik særlig fedt at være alene i frikvarterende og at du ik synes du har så mange venner.

Nogle gange handler det ikke om at have, mange venner men rigtige venner, altså venner som kan lide dig som du er, og at du ikke behøver at lave om på dig selv over for dem. ( det kan man nemlig godt komme til )

Jeg kan huske i 6 klasse ( Jeg skal i 9 nu ) at jeg også gik meget for mig selv, fordi folk delte sig op i grupper. Jeg kan godt forstå at du føler dig alene men det vigtigste er at du er fuldt ud dig selv og ik hopper med på hvad andre mener. For hvis du har dine egne meninger og tør at stå ved dem og dele dem så er du ik så nem at skubbe rundt med (altså mobbe). Det er nok det bedste du kan gøre. Jeg håber du owner det her.

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej pige jeg er også en pige der til at starte i 6. Klasse jeg har det samme problem som dig jeg synes du kunne snakke med dine forældre eller en søster/bror hvis du har en men hvis det ik er mugligt skal du vidde på et tidspunk for du masser af venner/vindiner (min storesøster har også haft det problem men nu har hun masser af venner og vindiner nu)

  • Anonym, Pige, 12 år

Kender det godt efter 2 flyttede min eneste ven Skole og så blev jeg mobbet helt op til slutningen af 5 og resten af 6 gik jeg alene og Jeg flyttede til sidst skole

Det synes jeg du også burde det lyder hårdt og svært for der er jo lidt trygge rammer på din skole uanset hvad du kender stedet og du har altid været der går jeg ud fra

Jeg tror det du ønsker er at være en del af noget og det samme gjorde jeg og det fik jeg på min nye skole

Du vil savne nogle gætter jeg på eller nogle lærer det gjorde jeg også men måske bare kom på prøve på en skole og se om det noget for dig du kan jo altid prøve en anden hvis den skole er ikke noget for dig

  • Ravenclaw drengen, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat