Brev

Problemer i skolen

Hej

jeg er en pige på 9 år

jeg går på en skole

hvor der er en dreng som hele tiden prøver at få mig ud a lege

og han driller helt vildt meget

folk siger jeg er en idiot

og jeg er dårlig til fodbold

til sidst bliver jeg helt ensom og føler mig alene.

er jeg dum eller gider igen lege med mig?

Pige, 9 år
Svar fra andre

Børn

Søde pige. Du er IKKE dum, du er dygtig og sød at du kan skrive herind til mig! Det er så flot af dig og så godt at du har skrevet her for du skal ikke føle dig så dum og forkert og at ingen vil lege med dig! Du ER sød nok og du er perfekt lige som du er. Jeg kan godt forstå du bliver ked af det når folk kalder dig sådan nogle dumme ting for det er jo mobning og det gør ondt og man bliver så ked af det, men næste gang de siger sådan så tænk på hvad jeg har skrevet til dig, for det siger meget mere om dem end om dig. Det er dem som ikke kan opføre sig okay og som ikke er søde ved dig. Du gør ingenting forkert , du er bare dejlige dig og du skriver så flot herind for at bede om hjælp og det vil jeg rigtig gerne hjælpe dig med. Jeg tænker på, har du snakket med din lærer? Eller har du snakket med mor om det? Jeg forstår godt det svært men jeg tror på dig og jeg ved at du kan! Og h hvis de ikke lytter , kan du så snakke med en bedsteforældre eller du kunne skrive til BørneTelefonen på 116111 og så ved jeg at de rigtig gerne vil hjælpe dig <3 du fortjener hjælp, have det godt! Og hvis du føler dig ensom og alene så prøv om du kan øve dig i og for eksempel gå hen til en anden og måske sige : hey, hvad laver du. Eller andre ting, bare at dige hej er du dygtig og god for så gør du noget! Man kan godt være lidt genert men jeg tror på dig. Du kan godt! Jeg ved dettt! Super ! Heller Lykke sødeste <3 kh Sara ps – igen ! Du er ikke dum , du mangler bare lige at blive skubbet i den rigtige retning , og få et par råd med på vejen, det okay at føle sig ensom, hej hej du!

  • Sara pigen, Pige, 14 år

Først skal du snakke med din lære eller dine forældre om det de skal nok hjælpe dig

  • Mussen, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat