Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pige “fnider”

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det er rigtig træls og jeg tror de fleste har prøvet noget lignende hvor man føler sig holdt uden for. Men jeg syntes at du skal tale med dem om det selvom det kan være rigtig svært det behøves ikke at være direkte men hvis i har en gruppe på snap eller beskeder kan du skrive en besked om hvordan du føler og nogle gange har man ikke engang lagt mærke til at man har holdt en uden for. Hvis det ik hjælper kan du prøve at tale med nogle andre fra klassen hvis du har lyst og måske tage lidt afstand til dem jeg ved ikke om det hjælper men jeg håber at du finder ud af det<33

  • Anonym, Pige, 14 år

Jeg har en lillesøster med præcis samme problem!
Hun har længe følt sig udenfor i hendes vennegruppe og hendes venner har bagtalt og drillet hende. Men samtidig har hun svært ved at sige fra. Hun har så aftalt med vores mor at hun skal prøve at gå væk fra dem og blive bedre venner med nogen hun ved ikke vil holde hende udenfor. Det har min mor aftalt at hjælpe hende med.

Måske kunne du prøve det samme? Ikke nogen legeaftaler i et stykke tid og spørg om du må være sammen med de andre børn i din klasse i stedet. Der er sikkert nogle sødere folk der gider være din ven.

Hvis dine venner ikke gider dig så sig til dig selv at du heller ikke gider dem. Det nytter ingenting at jagte nogen der kun sårer dig <3

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej
Jeg har selv stået i den situation.
Jeg syntes du skal sige hvad du føler til dem ellers kan de\dig ikke gøre noget ved det.
Hvis de så bliver sure så må du gå til en voksen.

  • Pige der for at hjælpe, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat